Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cluj Arena, inspectat de UEFA

O delegație formată din reprezentanți ai Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) și Federației Române de Fotbal (FRF) a inspectat arena în vederea verificării condițiilor oferite pentru desfășurarea Campionat European de Fotbal Under 21.
Durata de execuție a lucrărilor la gazon era prevăzută la maximum trei săptămâni | Foto: CJ Cluj

Stadionul din Cluj-Napoca trebuie să fie amenajat corespunzător, până în vară, pentru a găzdui un turneu internațional important.

O delegație formată din reprezentanți ai Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) și Federației Române de Fotbal (FRF) a inspectat arena în vederea verificării condițiilor oferite pentru desfășurarea Campionat European de Fotbal Under 21.

“Experții celor două foruri fotbalistice, UEFA și FRF, specializați în managementul suprafețelor de joc, au fost mulțumiți de calitatea lucrărilor de montare a noului gazon, materialelor folosite la amplasarea substratului și sistemului de încălzire

Specialiștii UEFA au evaluat zonele tehnico-sanitare de la stadion, camera antidoping și cabinetele medicale. Aceștia s-au declarat încântați de rezultatele inspecției realizate în perspectiva găzduirii turneului final de fotbal U21, din perioada 21 iunie – 8 iulie”, potrivit conducerii Consiliului Județean (CJ) Cluj.

Se schimbă integral gazonul

Forul județean, proprietarul stadionului, a anunțat, în 29 martie, semnarea, a unui contract pentru executarea lucrărilor de la Cluj Arena cu consorțiul de firme declarat câștigător: Sports Fields, Green City Care, Eco Garden Construct, Hobbit Integral, Elio Industrial.

Asocierea a obținut un contract de 2,6 milioane lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA), pentru primenirea gazonului de pe cel mai mare stadion al județului. Durata de execuție era prevăzută la maximum trei săptămâni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Lucrările se referă la înlocuirea gazonului existent, întreținere și exploatare a instalațiilor conexe; furnizarea și instalarea de gazon rulou natural; servicii de mentenanță a suprafeței de joc și a gazonului de pe taluzul din jurul stadionului; colectarea deșeurilor, transportul și depozitarea lor în rampe depozite autorizate.

Somați să termine lucrările la termen

Suporterii Universității Cluj, principalul club care își dispută meciurile pe stadion, au atras atenția președintelui CJ Cluj, Alin Tișe, asupra necesității de a finaliza lucrările în timp util pentru ca echipa de fotbal să reia disputarea aici a meciurilor considerate ca fiind pe teren propriu.

“Acest lucru trebuie să se materializeze începând cu 24 aprilie, când “U” are programat următorul meci din postura de gazdă”, conform suporterilor. În prezent, “U” Cluj joacă partidele în care a fost desemnată drept gazdă pe stadionul din Mediaș.

Cluj Arena a fost construit în 2011, pe locul fostului stadion Ion Moina. Cea mai importantă întrebuințare a arenei o reprezintă partidele de fotbal, dar stadionul poate susține și competiții olimpice pe pista de atletism, concerte sau festivaluri.

Compus din două tribune și două peluze, stadionul are o capacitate de 30.201 de locuri, majoritatea acoperite. Fiind construită la cele mai înalte standarde, arena este cotată ca fiind un stadion din categoria UEFA Elite. Investiția s-a ridicat la 45 de milioane de euro (31 de milioane de la județ, 14 milioane de la guvern). Stadionul beneficiază de gazon natural întreținut de Eco Garden Construct.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Târg internațional de construcții si instalații – Confort Construct & Instal la Arad

Articolul următor

La Carei s-a dezvelit statuia poetului Kölcsey Ferenc, autorul imnului Ungariei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share