Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gastronomul Mircea Groza scoate o carte cu 400 de rețete de “zămuri”

Cartea lui Mircea Groza se numește “Zămuri. Supe, zupe și năcreli”, iar fotografiile de pe coperte îi aparțin lui Răzvan Voiculescu.
Bucătarul sălăjean cercetează de patru decenii gastronomia transilvăneană | Foto: ROventura

Maestrul bucătar din Sălaj lansează un volum de autor, cu explicații în stilul său inconfundabil.

Cartea lui Mircea Groza se numește “Zămuri. Supe, zupe și năcreli”, iar fotografiile de pe coperte îi aparțin lui Răzvan Voiculescu. Volumul face parte din suita Rețete Ardelenești din Bătrâni.

“Peste doi ani a durat să definitivăm această carte. Cu doi mai mulți decât estimam. Acestora le adăugăm cei peste 40 de ani de când Mircea Groza cercetează gastronomia sălăjeană și transilvăneană.

E prima dintr-o serie de autor și deja lucrăm la volumul al doilea, dedicat tocănurilor și topalelor. 182 de rețete de zămuri (selecție din vreo 400), toate ilustrate și explicate în stilu-i caracteristic. 320 de pagini. Plus câteva surprize”, a detaliat istoricul gastronom Cosmin Dragomir.

Trofeu de excelență la GastroArt

Groza este unul dintre cel mai cunoscuți bucătari din Transilvania și a primit la Festivalul GastroArt 2020 premiul de excelență pentru păstrarea tradițiilor culinare, ce recompensează pe cei care construiesc, perseverează, inovează și dezvoltă gastronomia românească tradițională sau modernă.

El a absolvit Liceul Teoretic Hida, după care s-a specializat în turism intern și internațional. A absolvit Facultatea de Geografie a Turismului și a urmat un masterat privind influența schimbărilor climatice asupra calității produselor la Universitatea de Științe Agricole, ambele din Cluj-Napoca.

Acum activează în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Țara Silvaniei. Timp de cinci ani a gătit la Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară de la Portul Cultural Cetate, în organizarea scriitorului-gastronom Mircea Dinescu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Articolul următor
În această primăvară, este „Blooming Season”, iar Iulius Mall Cluj, Iulius Town Timișoara și Palas Iași împreună cu fashion stylist-ul Lica Popescu ți-au pregătit o surpriză: un guide-line fashion pentru ca tu să „înflorești” prin ținute, în acest sezon. 

"Blooming Season", cu stilista Lica Popescu, în Iulius și Palas

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share