Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ediția a XXXI-a a „Festum Varadinum” va avea loc în perioada 7 – 21 mai la Oradea

Fundația Culturală „Varadinum” este organizatorul principal al evenimentului, iar parteneri sunt bisericile istorice maghiare, precum și organizațiile civile și instituțiile culturale, științifice și educaționale, care îmbogățesc festivalul cu propriile programe.

„Festum Varadinum”, le va oferi orădenilor peste 200 de programe culturale. Alexandru Chira, directorul general al Asociației pentru Promovarea Turismului în Oradea și Regiune, a declarat că Visit Oradea „este bucuroasă să sprijine acest evenimentele de prestigiu organizate în orașul nostru, eveniment la care participă atât orădenii, cât și turiștii care ne vizitează orașul, indiferent dacă vorbesc limba maghiară sau română”. El a subliniat că petrecerea vinului de pe malul Crișului (Borpart), lansată anul trecut ca eveniment al „Festum Varadinum”, este o idee excelentă pe care ar dori să o adapteze pentru viitoarele evenimente Visit Oradea. Alexandru Chira a mai adăugat că, în ultimul weekend al „Festum Varadinum”, Cetatea Oradea va găzdui o serie de evenimente și concerte și că, în cadrul programului „Maial” va exista o gamă largă de activități.

Hajnal Kéry, reprezentanta Asociației Pedagogilor Maghiari din România – partener al evenimentului – a subliniat că, datorită instituțiilor și claselor de limbă maghiară din Oradea, profesori, părinți și elevi, orădenii se pot bucura de o varietate de evenimente sportive, culturale, științifice și extracurriculare.

Și, bineînțeles, în ultimul weekend al seriei de evenimente, va avea loc deja tradiționalul „Maial”  al Școlilor.

Judit Simon, președinta Asociației Culturale „Holnap”, a declarat că, la fel ca și în anii precedenți, asociația și revista culturală „Újvárad” (Oradea Nouă) sunt parteneri ai programului.

Cele două entități vor organiza mai multe lansări de carte și evenimente culturale pe parcursul celor două săptămâni ale evenimentului.

 

Târg de carte și Târg de artizanat

Anul acesta, pentru prima dată, la „Festum Varadinum” va fi organizat un târg de carte cu activități pentru copii și adulți. Își vor prezenta oferta de carte mai multe edituri și vor avea loc o serie de întâlniri între scriitori și cititori. Târgul de carte este organizat împreună cu Asociația „Ovisuli” și Asociația Culturală „Holnap”. Noémi Herman, a anunțat că festivalul va găzdui și un târg de artizanat. În acest an, la târg vor fi prezenți aproape 60 de meșteri din toată țara, inclusiv unii care nu au mai fost niciodată la Oradea. Pe lângă extinderea târgului, unii dintre meșterii participanți le vor oferi adulților posibilitatea de a participa activ la ateliere de meșteșuguri.

  Jazz pe Coasta Vinului și concerte mari la Târgul de Mai

În acest an, jazz-ul va fi în centrul atenției, la petrecerea vinului de pe malul Crișului (Borpart), care se va desfășura în perioada 12-14 mai. Vineri vor cânta Hakeshet Klezmer Band din Oradea și FUNKorporation, iar sâmbătă, Made in Debrecen și Dixieland Jazz Band. Duminică vor urca pe scenă Almostrio, Soroglya și Péter Sárik & Mariann Falusi. La ediția din acest an a celei de-a 20-a aniversări a programului Maial, între 19 și 21 mai, vor cânta: Baby Elvis, Republic și Azahriah, iar sâmbătă: Iszkiri, Stivie Ker, Romanos, eMStreet și Tankcsapda. Duminică, în ultima zi a evenimentului, și a festivalului vor urca pe scenă: Rutkai Bori Band, Don’t Stop the Queen, Anima Sound System, și, nu în ultimul rând, Csík Zenekar & Hobo vor face ca aceasta sărbătoare să fie una de neuitat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se forează sonda care va extrage apa geotermală pentru încălzirea cartierului Nufărul 1

Articolul următor

Fiscul cu ochii pe veniturile de pe facebook

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share