Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ABAST pregătește managementul optim al inundațiilor

Versiunea finală a Planului de Management al Riscului la Inundații (PMRI) a fost avizată în cadrul ședinței Comitetului de Bazin Someș-Tisa.

La ședința de la sediul Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa (ABAST) au participat reprezentanți ai autorităților, operatorilor de apă, instituțiilor, agenților economici, organizației pentru protecția mediului din Bazinul Hidrografic Someș-Tisa.

ABAST cuprinde județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj). Versiunea preliminară a PMRI actualizat al Spațiului Hidrografic Someș-Tisa 2022-2027, ciclul II, a fost dezbătută în cadrul ședinței din 21 martie.

Obiectivul principal al PMRI îl reprezintă diminuarea consecințelor negative ale inundațiilor pentru sănătatea umană, activitatea economică, mediu și patrimoniul cultural prin rezultatul sinergiei măsurilor de prevenire, protecție, pregătire, a celor de management a situațiilor de urgență și a măsurilor întreprinse postinundații (reconstrucție și refacere).

Aceste planuri au în vedere toate aspectele managementului riscului la inundaţii, cu accent pe prevenire, protecţie, pregătire, luând în considerare caracteristicile bazinului sau subbazinului hidrografic, inclusiv prognoza inundaţiilor şi sistemele de avertizare timpurie. PMRI este un instrument de planificare în domeniul gospodării apelor și în special pentru managementul riscului la inundații.

Programele de măsuri pentru ABAST identifică măsuri sustenabile și reziliente la schimbările climatice pentru prevenire, protecție, pregătire, răspuns și refacere, prioritizând măsurile nestructurale, infrastructura verde și soluțiile bazate pe natură. Proiectul este derulat de Ministerul Mediului – România împreună cu Administrația Națională Apele Române, cu sprijinul Băncii Mondiale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Aeroporturile din România au înregistrat, în primul trimestru, 4,9 milioane de pasageri, mai mulți pasageri decât în aceeași perioadă din 2019, înainte de pandemie.

Clujul și Timișoara, în top național al aeroporturilor

Articolul următor
Activitatea de comerţ exterior din Cluj, în 2022, se concretizează în realizarea unui volum de export în valoare 2,7 miliarde de euro și a unor importuri care însumează 4,1 miliarde de euro.

Balanța comercială a Clujului înclină tot mai mult spre importuri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share