Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Summit al industriei alimentare cu 300 de manageri la Cluj

Food & Beverage Cluj Summit - Industry / Trade / Regulation este evenimentul inițiat de XPN care va avea loc, în 18 mai, la restaurantul Rodizio.
Precedenta ediție a evenimentului, Food & Beverage, s-a desfășurat în toamna anului trecut | Foto: XPN

Sute de manageri din zona alimentelor, băuturilor, dar și din domenii conexe vor fi prezenți la un eveniment organizat de platforma X Party & Networking (XPN), Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj și Profi România.

Food & Beverage Cluj Summit – Industry / Trade / Regulation este evenimentul inițiat de XPN care va avea loc, în 18 mai, la Cluj-Napoca. Acesta se adresează entităților implicate în procesul de producție, procesare, logistică și comercializarea produselor alimentare și agroalimentare.

La eveniment vor participa producători locali, reprezentanți ai marilor lanțuri de distribuție, lideri în industria alimentară, reprezentați ai segmentelor de cercetare și dezvoltare, dar și reprezentanți ai legislativului și ai mediului academic. XPN a anunțat o primă listă cu invitați speciali și participarea la eveniment.

Printre ei se numără rectorul USAMV – Cornel Cătoi; directorul fabricii Napolact – George Iordan; președintele Societății Române de Gastroenterologie și Hepatologie – Marcel Tanțău; directorul general al Bonas – Lucian Naș; vicepreședintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor – Ioan Oleleu; Elena Mudura – decan al Facultății de Știinţa şi Tehnologia Alimentelor Cluj.

“Reuniunea este esențială pentru gestionarea resurselor alimentare în beneficiul sănătății noastre și a mediului de business de profil, întrucât va dezbate asupra modalităților concrete de îmbunătățire, adaptare, reformă a parcursului alimentelor “from farm to fork”.

Grija pentru ceea ce consumăm rămâne una dintre cele mai importante preocupări ale noastre și nu ar trebui să se manifeste doar prin alegerile pe care le facem la raft. Participanți vor fi producători locali, reprezentanți ai marilor lanțuri de distribuție, lideri în industria alimentară, reprezentați ai segmentelor de cercetare și dezvoltare, ai legislativului național sau european, ai mediului academic de profil.

“Pentru un networking multidisciplinar, vor fi alături de noi reprezentanți ai mediului de business (manageri, antreprenori), reprezentanți ai administrației locale, reprezentanți ai mediului juridic (avocați, notari, executori judecătorești), medici, arhitecți, artiști, reprezentanți ai mediului diplomatic și academic din România şi din străinătate”, conform organizatorilor de la XPN.

Producătorii locali, conectați inteligent cu restaurantele

Cu acest prilej va fi prezentat Dinemarket.com, primul marketplace business to business din piața de food ce face legătura între producătorii locali și restaurante, facilitând achiziția produselor locale de către industria ospitalității. Acesta ajută la digitalizarea producătorilor locali, oferindu-le posibilitatea de a fi prezenți online într-un timp scurt, pe baza unui abonament lunar.

“Se adresează producătorilor locali care nu sunt încă prezenți sau vor să-și îmbunătățească vizibilitatea online. Orice client poate să beneficieze rapid de un site de prezentare, de un shop online personalizat, de prezența pe social media și de campanii digital marketing.

Noi facilităm importul rapid al produselor, respectiv realizarea descrierilor folosind inteligența artificială. Un astfel de pachet este eligibil și poate fi bugetat prin programul de digitalizare a întreprinderilor mici și mijlocii care se va deschide în vară.

Am testat deja soluția pe piața din SUA de cinci ani, având 400 de restaurante și 100 de producători activi în zona New York, cu tranzacții lunare intermediate de 3 milioane de dolari. Aceasta reduce consumul restaurantelor pentru materia primă cu peste 15%, dar și risipa de alimente”, a rezumat Vlad Dan, eCommerce manager al Mejix.

Firma cu capital româno-american care a dezvoltat Dinemarket are un centru la Cluj-Napoca, 70 de angajați și prestează servicii de dezvoltare software, magazine online și aplicații mobile. Principalii săi clienți sunt BT Capital Partners, Dish by Metro, Fiterman Pharma, Eco Garden, Neon, Agrosel.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Șapte zile pentru o carieră de-o viață la UO

Articolul următor

Ziua părinților adoptivi, la Zoo Oradea. Capibara, cel mai adoptat animal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share