Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

4.000 de euro gratis pentru fotovoltaice pe casă. Încep înscrierile în Transilvania

Deținătorii de locuințe pot să își producă singuri energie electrică | Foto: SunMarket

Gospodăriile din zona Ardealului intră în programul Casa Verde Fotovoltaice (CVF) din 24 mai.

Ministerul Mediului și Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat înscrierile pentru CVF. Inițiativa guvernamentală încurajează utilizarea energiei solare în gospodăriile românești.

Programul oferă o finanțare nerambursabilă de 20.000 de lei pentru persoanele fizice care locuiesc la casă și îndeplinesc criteriile de eligibilitate ale programului. CVF este finanțat de Guvern prin Ministerul Mediului și de AFM.

Termenul de înscriere pentru sesiunea din 2023 a început în 19 mai și și se va încheia pe 26 iunie. Înscrierile se fac conform calendarului stabilit de AFM și a fondurilor disponibile.

Pentru a beneficia de finanțarea nerambursabilă, solicitantul trebuie să îndeplinească acele cerințe și criterii de eligibilitate prevăzute în ghidul de finanțare.

„CVF are drept scop principal creșterea eficienței energetice, reducerea emisiilor de carbon și oferirea oportunității oamenilor de a deveni prosumatori, adică de a produce și consuma propria energie electrică.

Prin intermediul acestui program, Guvernul României își propune să stimuleze tranziția către surse de energie curate și sustenabile, contribuind la protejarea mediului, dar și la dezvoltarea durabilă a țării”, spune Andrei Muscalu, fondator al SunMarket, companie de soluții avansate de energie solară regenerabilă.

Termenele de înscriere

  • București, Ilfov: 19, 22, 23 mai
  • Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu: 24, 25, 26 mai
  • Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui: 29, 30, 31 mai
  • Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare și Maramureș: 6, 7, 8 iunie
  • Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Vrancea și Tulcea: 9, 12, 13 iunie
  • Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman: 14, 15, 16 iunie
  • Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea: 19, 20, 21 iunie
  • Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș: 22, 23, 26 iunie
  • Unitățile de cult: 27, 28, 29 iunie

5.000 de înscrieri în câteva minute la București-Ilfov

Pentru înscrierea în CVF, solicitantul trebuie să pregătească un dosar de înscriere care să conțină cererea de finanțare, actul de identitate, extras de carte funciară, certificate de atestare fiscală privind obligațiile de plată către bugetul de stat și bugetul local.

În câteva minute de la deschiderea programului în regiunea București-Ilfov, 5.000 de persoane fizice s-au înscris, demonstrând interesul și entuziasmul publicului față de această inițiativă.

În România, utilizarea panourilor fotovoltaice a câștigat o creștere semnificativă în ultimii ani deoarece țara noastră beneficiază de un climat favorabil și de o expunere ridicată la soare, ceea ce face energia solară una dintre sursele regenerabile de energie cu un potențial ridicat.

Beneficiile panourilor fotovoltaice

  • Reducerea costurilor cu energia electrică. Panourile fotovoltaice permit proprietarilor de case să genereze propria lor energie electrică, ceea ce reduce dependența de rețeaua electrică și duce la scăderea facturilor sau chiar la eliminarea lor completă.
  • Protecția mediului. Energia solară este o sursă curată și sustenabilă, care contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la combaterea schimbărilor climatice.
  • Independența energetică. Instalarea panourilor fotovoltaice oferă proprietarilor mai multă autonomie energetică, reducându-și dependența de rețeaua electrică națională și asigurându-le un sistem de energie durabil și fiabil.
  • Creșterea valorii proprietății. Locuințele echipate cu panouri fotovoltaice pot avea o valoare mai mare pe piața imobiliară, deoarece potențialii cumpărători sunt atrași de beneficiile economice și ecologice asociate utilizării energiei solare.
  • Durabilitate și fiabilitate. Panourile fotovoltaice au o durată de viață lungă și necesită puțină întreținere, oferind proprietarilor un sistem de energie sustenabil și fiabil pe termen lung.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, a anunțat că prima zi a noului sezon estival în care se vor deschide oficial porțile Complexului balnear Băile Figa este 10 iunie.

Noul centru social de zi, inaugurat în sezonul estival la Băile Figa

Articolul următor
Un complex modern, capabil să primească 2.000 de vizitatori simultan, cu toate facilitățile pentru o zi de relaxare, este oferta pe care ștrandul Venus din stațiunea 1 Mai (județul Bihor) o pregătește turiștilor din România.

Turism Felix redeschide Aqua Park Venus

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share