Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noul centru social de zi, inaugurat în sezonul estival la Băile Figa

Primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, a anunțat că prima zi a noului sezon estival în care se vor deschide oficial porțile Complexului balnear Băile Figa este 10 iunie.
Primul centru de recreere cu componentă socială din România a costat 5 milioane de euro | Foto: Primăria Beclean

Punerea în funcțiune a obiectivului va fi marcată la Beclean prin prezența ministrului Marcel Boloș.

Primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, a anunțat că prima zi a noului sezon estival în care se vor deschide oficial porțile Complexului balnear Băile Figa este 10 iunie, conform Timp Online.

Tarifele vor fi la fel ca anul trecut: 20 de lei în timpul săptămânii, 30 de lei vineri, sâmbăta și duminică. Va exista și posibilitatea ca oamenii să folosească facilitățile ambelor complexuri plătind un singur tarif: cele de la Centrul Recreativ Legacy (CRL), până la 13:00, cele din stațiune, după ora 13:00.

”Ne dorim să atragem cât mai mulți turiști. Infrastructura Băilor Figa, pentru că avem 15 ani de când le folosim, s-a ridicat la un nivel la care eram obligați. Avem CRL și se finalizează centrul social de zi, care va fi inaugurat în 27 iunie, în prezența ministrului investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș. Cu aceste două investiții, toată infrastructura din jurul Băilor Figa a fost dusă la un nivel înalt. Am făcut mari reabilitări acolo, totul s-a înnoit”, a spus Moldovan.

Până la momentul deschiderii stațiunii Băile Figa, la Beclean vor avea loc, în perioada 31 mai – 4 iunie, evenimente dedicate Zilei Copilului. Băile Figa au găzduit, în perioada 12-14 mai, festivalul motocicliștilor Goldwing Club România, iar la Herghelia Beclean a avut loc Cupa României – Campionatul Național de Atelaje cu Doi Cai, organizată de Romsilva.

CRL, primul centru de recreere cu componentă socială din România, a fost dat în folosință, în noiembrie. Proiectul european de 5 milioane de euro transformă stațiunea estivală în una cu caracter permanent. Legacy a fost construit de Primăria Beclean prin finanțare din Programul Operațional Regional 2014-2020.

La o populație de 13.000 de locuitori, Becleanul a materializat proiecte europene de 60 milioane de euro (bugetul orașului pe 10 ani). Printre cele mai ambițioase proiecte programate sau în execuție se numără Grădina Urbană Transilvania – 49 ha, un mixt de investiții publice și private cu hoteluri, parcuri, sere, grădinițe (30 milioane euro), centura ocolitoare cu pod peste Someș (17 milioane).

Proiectele Becleanului, prezentate la București

“Am participat la TopHotel Conference & Awards, cel mai important eveniment dedicat industriei hoteliere, turismului și ospitalității din România. Am prezentat succesul stațiunii turistice Băile Figa, de la începuturi și până în prezent, precum și proiectul Grădina Urbană Transilvania, unde căutăm noi investitori”, a relatat primarul Becleanului, Nicolae Moldovan.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Arad s-a deschis Demo Metal Vest

Articolul următor

4.000 de euro gratis pentru fotovoltaice pe casă. Încep înscrierile în Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share