Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Arad s-a deschis Demo Metal Vest

Demo Metal Vest 2023 este cel mai important eveniment dedicat industriei de prelucrare a metalului din vestul României.

Marți, 23 mai, la Expo Arad s-a deschis o nouă ediție a Demo Metal Vest, singurul târg de tehnologie și inovație în prelucrarea metalului din Vestul României.

Demo Metal Vest se desfășoară în perioada 23-26 Mai 2023 și reunește specialiști din domeniu, furnizori și utilizatori de tehnologie, interesați de modernizarea și dezvoltarea companiilor și de actualizarea informațiilor necesare oricărui profesionist din industrie.

Evenimentul are ca obiectiv să faciliteze schimbul de idei, cunoștințe și know-how între profesioniștii din domeniu și să contribuie la dezvoltarea și îmbunătățirea proceselor de fabricație și a tehnologiilor utilizate în prelucrarea metalului.

Vizitatorii sunt invitați să descopere la Demo Metal Vest cele mai recente inovații și tendințe în tehnologii de prelucrare prin așchiere și debitare, sisteme de control și măsurare, echipamente de sudură și tratamente termice, proiectare și modelare asistată de computer (CAD/CAM), fabricație aditivă și prototipare rapidă, prelucrarea și finisarea suprafețelor, automatizări și roboți, soluții Industry 4.0 etc.

Evenimentul este ocazia unui salt de competențe în interiorul oricărei companii participante, vizitatoare sau expozante.

Demo Metal Vest este un eveniment anual care reunește cele mai importante companii din industrie și care crește vizibilitatea zonei de vest la nivel național și internațional.

Importanța participării

Participanții la Demo Metal Vest consideră că prezența la un astfel de eveniment este o oportunitate de a-și face cunoscute produsele și ofertele, cu toate că acestea, în ziua de azi, pot fi vizualizate și online.

Daniela Deiac – director general CMIE Romania

„Suntem o companie olandeză cu sediul în Gilău. Anul acesta vom aniversa 20 de ani în România. Portofoliul nostru de bază este de strunguri și mașini de prelucrare CNC. În ultimii doi – trei ani am observat o cerere foarte mare de mașini de debitat cu laser din partea clienților noștri. Atunci am intrat și pe acest segment. Piața noastră de bază este România, dar avem clienți și din Germania, Irlanda. Este foarte important de precizat că, cu toate că avem reclamă și pe internet, clienții preferă să vadă un utilaj în lucru și apoi să discute detaliile comerciale. Printre clienții noștri se regăsesc Energomontaj, Lindab, ASE Construct, Mecanica Huedin”, a declarat Daniela Deiac, director general CMIE Romania. Principalii furnizori de utilaje ai companiei sunt din China, Taiwan și Japonia.

Andrei Rozsa, consultant tehnic vânzări la Vigra Marketing & Services din Cluj Napoca, este de părere că prezența la un astfel de târg este benefică pentru clienți, pentru că văd pe viu rețetarul de produse al firmelor.

Din Lipova sunt prezente la târg două companii surori: Robac, care se ocupă cu dispozitive de prindere și Ago  Mecanic, specializată pe producția de roți dințate, fulii, etc.

Robac este o firmă cu capital românesc, aniversând anul acesta 25 de ani. Ago este din 2007, fiind deschisă de patronal de la Robac în asociere cu o firmă din Germania.

„Participarea la astfel de târguri este foarte importantă, pentru că este o perioadă grea. Orice client în plus este binevenit”, a precizat Jancsi Kurilla, director tehnic Ago Mecanic.

La târg participă și VDL Rotech, fostul Institut de Cercetare de la Strungul Arad, specialiști în prelucrări mecanice.

„În 1997 a fost cumpărat de către o companie germană fostul Institut de Cercetare de la Strungul Arad. Ne ocupăm de prelucrări mecanice: strungiri, frezări, suduri, asamblări mecanice, etc. Este prima noastră participare la târg și am venit pentru a ne face cunoscuți”, a declarat Octavian Sasu, teamleader VDL Rotech.

Werkland Lipova prezintă la târg diferite pânze panglică pentru metale, măcelării, pânze circulare, ferăstraie cu bandă.

„Am ajuns în toate colțurile țării cu produsele noastre, dar am venit la târg pentru a ne face cât mai cunoscuți”, a subliniat Bogdan Korneker, director general Werkland Tools.

O companie relativ nouă pe piața de profil, Megașpan Utilaje, este la a doua participate la Demo Metal Vest.

„Ne ocupăm cu prelucrări prin așchiere, debitări laser. Avem multe strunguri convenționale și de dimensiuni mari. Avem și CNC-uri. În general, merge foarte bine debitarea laser. Laserul, în momentul de față este într-o continuă creștere, precizie mai mare, nu lasă bavuri. Găsim foarte greu specialiști, dar luăm și persoane pe care le învățăm noi. În domeniul acesta este mai bine să înveți persoanele în funcție de nevoile tale, nu cum au fost ele învățate. Aceste târguri ne ajută foarte mult”, ne-a explicat Cosmin Păunescu, director de vânzări Megașpan.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Business Evolution. Finanțare. Digitalizare. Sustenabilitate”, în 25 mai la Oradea

Articolul următor
Primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, a anunțat că prima zi a noului sezon estival în care se vor deschide oficial porțile Complexului balnear Băile Figa este 10 iunie.

Noul centru social de zi, inaugurat în sezonul estival la Băile Figa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share