Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Femeile de afaceri din România s-au întâlnit la Radisson Cluj

Conferința Anuală a Coaliției Asociațiilor Femeilor de Afaceri din România (CAFA) desfășurată la Radisson Blu Hotel.
Primarul Emil Boc s-a întreținut cu antreprenoarele venite din toată țara | Foto: AFA Cluj

“Solidaritatea femeilor de afaceri în context global: capitalul uman și importanța lui” a fost tema reuniunii.

“Am participat la Conferința Anuală a Coaliției Asociațiilor Femeilor de Afaceri din România (CAFA) desfășurată la Radisson Blu Hotel. Am prezentat, pe scurt, profilul orașului și avantajele competitive pe care Cluj-Napoca le are în context local, regional și european.

Modelul local de inovare implementat la Cluj care creează un context propice pentru colaborarea dintre toți cei implicați în bunul mers al orașului, inclusiv în ceea ce înseamnă domeniul social și marile provocări europene.

Universitățile, cetățenii, mediul privat și organizațiile nonguvernamentale împreună cu administrația locală au reușit aici să pună bazele unui ecosistem unde toată lumea să poată contribui la dezvoltarea durabilă a orașului.

Una dintre cele mai importante componente pe care comunitatea clujeană se fundamentează este cea a toleranței 4T: Talents, Trust, Tolerance, Technology – astfel că sunt convins că putem găsi împreună soluții inovative”, a sintetizat primarul Emil Boc.

Inițiative legislative pentru susținerea business-ului

Conferința CAFA a fost deschisă de către Mihaela Rus. “Avem invitați din mediile universitar, politic, administrativ, sport, sănătate; ne-am gândit să optăm pentru conceptul de solidaritate în diversitate. Ne propunem, la această conferință, să întărim alianțele strategice pe care le avem și să creăm unele noi, să găsim împreună soluții la problemele din business, viața de zi cu zi și comunitate.

Dar și să vă facem să intrați în sufletul orașului, Clujul nostru frumos, să-l cunoașteți – un pol economic, un reper universitar, un ecosistem al inovării, sportului – să vă facem cunoștință cu oamenii remarcabili care fac din acesta un oraș modern, râvnit, în care vin tinerii și vor să se stabilească aici”, a spus președintele fondator al Asociației Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.

“Valoarea trebuie să țină cont nu de gen, ci de competențe. În business-ul pe care l-am avut, principiul a fost omul potrivit la locul potrivit și mereu am optat pentru echipe mixte. Vrem să schimbăm lucrurile în țară din punctul de vedere al legislației, să comunicăm între noi în rețea și să ne susținem business-urile, să ne promovăm.

În afaceri e bine să ne facem proiectele pe termen lung, să ne asumăm un profit mai mic la început, dar pe un business cu o sustenabilitate mare, este importantă și sinceritatea în relația cu furnizorii și clienții. Trebuie să fiți extrem de exigente când gestionați resursa umană și timpul”, a spus europarlamentarul Maria Grapini.

Gazda evenimentului: o clădire istorică transformată

“Aici e locul potrivit pentru un eveniment atât de special, și noi am fost într-o clădire istorică, transformată apoi spectaculos; de aceea, cred că rolul nostru este acela de a transforma în fiecare zi, de a forma acel context de dezvoltare pentru leadership-ul feminin. Și eu sunt implicată în diverse proiecte pentru antreprenoriat, startup-uri, tineret, iar cu mici contribuții putem clădi mai mult. Marele plus al acestui eveniment îl reprezintă perspectivele diferite pe care le putem aduce”, a spus Nina Moldovan, director general al Radisson Blu Cluj.

“În fiecare dintre voi, cele de aici, există o dimensiune remarcabilă. Curajul de a construi pentru copiii noștri oportunitatea de a-și putea alege ceea ce să facă este cel mai frumos dar pe care generația noastră poate să îl facă pentru ceilalți”, a menționat Carmen Petcu, CEO al De’Longhi România.

“Mi-aș dori să las după mine un management sustenabil, iar acesta se poate realiza cu un focus pe calitatea relațiilor, nu pe relațiile ierarhice. Ar trebui să intrăm într-un spirit colaborativ, în care toți managerii și-ar dori să funcționeze, dar de fapt e foarte greu să conduci o firmă în baza acestor principii.

Am preluat conducerea companiei într-o perioadă foarte dificilă, după pandemie, în care era greu să ne definim valorile, pentru că lucram de la distanță. Mi-am dat seama că pot să definesc niște piloni ai unei structuri organizaționale, că e ea fizică, virtuală sau hibridă. Conceptul de management sustenabil poate să fie aplicat și în viața personală”, a spus Maria Metz, CEO al NTT DATA Romania.

Evenimentul a cuprins discuții între antreprenoare, prezentarea de perspective și idei abordate de către femei de afaceri din toată țara. Conferința a continuat cu o secțiune formată din șase reprezentante ale AFA Cluj care au discutat despre inițiative și propuneri în vederea îmbunătățirii mediului antreprenorial pe plan legislativ.

Printre vorbitoare s-au mai numărat Roxana Milaș – Microsoft, Simona Baciu – InIm, Transylvania College, Anca Hendea – Ministerul Familiei, Carmen Bulat – CIPE, iar printre vorbitori, Tudor David – Farmec, Attila Varga – Academia Română, Cătălin Ștefănescu – TVR.

Au mai susținut discursuri Gina Similie – Integrator Soft, Luminița Sâmbotin – AFIR București, Elena Nicolache – Qualimed, Mihaela Belchin – Fantasy Mod, Angela Seserman – Diamses, Magda Popescu – auditor energetic, Andrea Kazamer – Grupul CREST, Simona Boancă – Cabinet de Avocatură Boancă, Anca Cozma – Grupul Germania 24.

Avocatele s-au aflat în prim-planul dezbaterilor

Dezbaterile au fost susținute de Mirela Mazurec – Spot Kups, Camelia Iusco – Societatea Civilă de Avocați Iusco, Carmen Cebuc – Eurocont Serv, Natalia Berindean – Cabinet Berindean Natalia, Ramona Tod – Cabinetul de Avocatură Tod, Oana Luca – consultant fiscal, Doina Olteanu – Direcția de Sănătate Publică.

Conferința CAFA a fost organizată de AFA Cluj, organizație membră a coaliției naționale. Sesiunile conferinței au reunit antreprenoare din organizațiile membre ale CAFA, reprezentante ale antreprenoriatului feminin, invitați speciali. AFA Cluj a fost înființată în 2004, fiind formată din femei din mediul antreprenorial.

Proiectele desfășurate de AFA sunt din diverse domenii: „CuGet – Olimpiada de cultură generală a tinerilor clujeni”, „Gala excelenței la feminin”, „Clujul are atitudine!”, „Ore în Dar”, „Minibiblioteci pentru sănătate”, „Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Asociația de Dezvoltare Intercomuntară Zona Metropolitană Cluj (ADI-ZMC) a marcat alocarea apartamentelor în care vor locui 31 de familii selectate pentru mutare din Pata-Rât.

Familiile din zona defavorizată Pata-Rât, mutate în Zona Metropolitană Cluj

Articolul următor
Grupul industrial francez care activează în domeniile infrastructură feroviară și producție - transport de energiei electrică | Foto: Alstom

Alstom: “Metroul clujean va fi unul dintre cele mai mari proiecte la cheie din Europa”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share