Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Concelex va ridica noul terminal de pasageri al Aeroportului Maramureș

La eveniment au participat Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, inginerul Cătălin Vișan - director executiv al Concelex, Dorin Buda - director general al AIM, Ionuț Caraba, director de dezvoltare al AIM.
Contractul cu societatea de construcții a fost parafat la sediul aeroportului | Foto: AIM

Constructorul din București a semnat contractul pentru proiectarea și execuția obiectivului de la Aeroportul Internațional Maramureș (AIM).

La eveniment au participat Ionel Bogdan – președinte Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Cătălin Vișan – director executiv al Concelex, Dorin Buda – director general al AIM, Ionuț Caraba, director de dezvoltare al AIM. “Concelex va proiecta și realiza acest obiectiv de investiții important pentru județul Maramureș.

Este o companie cu antreprenoriat 100% românesc, care vine cu o expertiză în implementarea acestui tip de proiecte. Are în portofoliu obiective de investiții în derulare, precum extinderea și modernizarea Aeroporturilor Aurel Vlaicu Timișoara și Delta Dunării Tulcea”, potrivit conducerii CJ Maramureș.

Investiții de 50 de milioane de euro în aeroport

Noul terminal, care va răspunde reglementărilor internaționale aeronautice, va asigura deservirea unui volum de 450 pasageri/oră și va avea o suprafață desfășurată de 12.209 mp.

Printre dotări se află și un sistem integrat de control de securitate al bagajelor de cală pe fluxul de plecări care conţine 10 ghișee check-in și benzi transportoare, două carusele plate cu plăci suprapuse pentru zona sosiri, patru porţi de control acces manual, două chioşcuri automate de prelucrare a pasagerilor cu uz comun pentru toate companiile aeriene, două ghișee check-in pentru self drop-off.

„În ultimii doi ani de zile a crescut exponențial numărul de pasageri pe AIM. Ne dorim ca prin investițiile pe care le realizăm la aeroport, în valoare de peste 250 milioane de lei, să dezvoltăm infrastructura aeriană de la nivelul județului, iar aeroportul nostru să devină unul cât mai competitiv”, a transmis președintele CJ.

În așteptarea mai multor destinații europene

Valoarea proiectului este de 134 milioane lei, din care 95 de milioane finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare, 14 milioane finanțare nerambursabilă din bugetul național și 2,2 milioane cofinanțare eligibilă a CJ Maramureș.

“Investiţiile propuse au drept scop mărirea semnificativă a traficului aerian desfășurat pe AIM, simultan cu creșterea nivelului de siguranță pentru operațiunile aeriene. Dezvoltarea infrastructurii AIM va contribui la dezvoltarea economică sustenabilă a județului Maramureș și a Regiunii Nord-Vest, precum și la creșterea accesibilității zonei.

Se asigură astfel o deplasare eficientă și rapidă a locuitorilor din zonă și a celor care se deplasează către regiune, prin oferirea unui număr ridicat de curse operate direct către un număr crescut de destinații solicitate din Europa, la standardele unui aeroport internațional european”, potrivit Concelex.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Grupul industrial francez care activează în domeniile infrastructură feroviară și producție - transport de energiei electrică | Foto: Alstom

Alstom: “Metroul clujean va fi unul dintre cele mai mari proiecte la cheie din Europa”

Articolul următor
Pe strada Morii din Beclean, firma Instbud a realizat cu succes reabilitarea canalizării cu tehnică modernă, care nu a afectat suprafața străzii, totul fiind realizat la nivel subteran cu o tehnică specială.

Instbud a realizat o reabilitare neinvazivă a canalizării din Beclean

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share