Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul își lansează o nouă aplicație de turism

Consiliul Județean (CJ), prin intermediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică, a lansat o invitație clujenilor și turiștilor care vizitează județul să utilizeze CTA.
Castelul Banffy din Bonțida, unul dintre obiectivele promovate de forul județean | Foto: Cluj Tourism

 Cluj Tourism App (CTA) vine în sprijinul turiștilor în pragul vacanței și sezonului festivalurilor din zonă.

Consiliul Județean (CJ), prin intermediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică, a lansat o invitație clujenilor și turiștilor care vizitează județul să utilizeze CTA.

“Prezentăm azi o versiune mult mai bună și mai prietenoasă a acestei aplicații, lansată acum, înainte de Ziua Copilului, care prefațează atât sezonul de vară, al vacanțelor, cât și alte evenimente ce presupun venirea la Cluj a numeroși turiști români și străini.

Cei care își instalează aplicația pot găsi într-un singur loc, actualizat și centralizat, toate obiectivele turistice și evenimentele care se desfășoară în județ, putând să-și planifice astfel ușor și rapid timpul liber” a precizat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

CTA prezintă atracții, obiective și trasee turistice din Cluj și oferă informații despre unități de cazare, facilități gastronomice, posibilități de agrement, circuite turistice tematice, servicii utile potențialilor turiști care vor să își planifice vizita în județ sau să aibă la îndemână o alternativă digitală cu un conținut structurat.

Aplicația poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play, fiind adaptată pentru toate telefoanele inteligente sau device-uri de tip tabletă. CTA prezintă informațiile turistice în șapte limbi: română, engleză, franceză, germană, maghiară, spaniolă și italiană.

Utilizarea CTA poate fi realizată cu sau fără autentificare. Dacă se alege varianta cu creare de cont, există posibilitatea de a accesa funcționalități suplimentare, precum opțiunea creării unei liste cu obiectivele preferate, salvarea unor itinerarii sau primirea unor notificări privind noutățile apărute.

Indiferent de metoda de autentificare folosită, noua versiune permite distribuirea informațiilor turistice spre alte persoane, apelarea directă din aplicație, accesarea informațiilor privind obiectivele de vizitat sau recomandări de petrecere a timpului liber care pot fi consultate prin accesarea articolelor din categoria blog sau prin accesarea subcategoriilor din categoria timp liber.

Turiștii, așteptați la Castelul Banffy

Fundația Transilvania Trust, entitate finanțată de CJ Cluj în cadrul programului de alocare a fondurilor nerambursabile către entitățile nonprofit, va organiza, în 1 iunie, Ziua Porților Deschise la Castelul Banffy din Bonțida. Programul include vizite ghidate în limbile română și maghiară, activități pentru copii și o expoziție interactivă intitulată “Câmpurile de forță” ale lui Miklos Banffy.

Cu ocazia aniversării la 150 de ani de la nașterea acestuia, în aripa neogotică recent renovată a clădirii principale se va deschide publicului o expoziție care prezintă cele mai importante momente din viața și activitatea contelui. Turiștii vor fi angrenați în activități pentru copii, dansuri renascentiste, demonstrații de meșteșuguri tradiționale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Acestea sunt clase de yoga cu mămici și pitici în aer liber, la Baby Yoga, și seri de film în parc, în cadrul Tres Court International Film Festival.

Scurt-metraje în aer liber și Baby Yoga, în Iulius Parc

Articolul următor

Crește activitatea în construcții

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share