Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Oradea s-a deschis Hyperbarium, unul dintre cele mai moderne centre de medicină hiperbară din România

Clinica din Oradea oferă tratamente la cele mai înalte standarde atât pacienților cu afecțiuni acute și cronice, cât și sportivilor.

În Oradea s-a deschis o clinică specializată în medicină hiperbară, dotată cu una dintre cele mai performante camere hiperbare de pe piaţa medicală, investiţia în acest echipament fiind de 1,5 milioane de euro. Clinica are o cameră hiperbară de uz medical, produsă în Germania și utilizată în spitale și centre de medicină hiperbară din Germania, Franța sau Israel. Aceasta are o capacitate de 16 locuri și funcționează cu oxigen medical de o puritate de 100%, având o presiune de lucru maximă de 3 ATA. Echipamentul din dotarea clinicii este și singurul echipament hiperbar multiloc, din vestul României.

Clinica Hyperbarium, unul dintre cele mai mari și moderne centre de medicină hiperbară din România, oferă tratamente de oxigenare hiperbară realizate la cele mai înalte standarde, atât pacienților cu afecțiuni acute și cronice, cât și sportivilor. Clinica este dotată cu una dintre cele mai performante camere hiperbare de pe piața medicală, investiția în acest echipament fiind de 1.5 milioane de euro. În 2024, clinica are planuri de extindere a gamei de servicii cu terapii conexe de recuperare medicală.

Clinica Hyperbarium se întinde pe o suprafață de peste 1.000 mp și este situată pe Calea Clujului Nr. 292/A, Oradea. Consultațiile pot fi programate și online, iar mai multe informații pot fi obținute la contact@hyperbarium.com/ 0359 44 22 55.

Tratament de ultimă generație

Echipamentul hiperbar de ultimă generație asigură tratamente eficiente, optimizate pentru a obține rezultate superioare și a contribui la recuperarea rapidă și completă a pacienților. Presiunea crescută a aerului din camera hiperbară ajută plămânii pacientului să colecteze mai mult oxigen decât în condiții normale. Acest lucru duce la o creștere de până la 20 de ori a nivelului de oxigen din sânge și la o difuzie a oxigenului la o adâncime de până la 3 ori mai mare în țesuturi, stimulând metabolismul celular și accelerând procesul de vindecare.

„Suntem extrem de bucuroși să inaugurăm clinica Hyperbarium și să putem asigura pacienților din vestul țării și nu numai accesul la tratamente performante de oxigenare hiperbară. Investiția în echipamentul hiperbar de ultimă generație ne permite să abordăm în mod eficient o gamă variată de afecțiuni, inclusiv în domeniul medicinei sportive, și să oferim servicii la standarde europene. În 2024, avem planuri de a adăuga și alte terapii conexe de recuperare medicală. Ne dorim să fim o clinică în care pacienții se simt în siguranță și beneficiază de servicii integrate pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate”, declară Andrei Breaz, cofondator al clinicii Hyperbarium.

Personal certificat

Întregul personal este instruit și certificat conform standardelor europene, iar medicii echipei au competențe în medicina hiperbară, garantând cele mai înalte standarde de tratament. Directorul medical al clinicii Hyperbarium este dr. Ciprian Sturz, medic chirurg specializat în chirurgie generală, chirurgie viscerală și de urgență. Dr. Ciprian Sturz s-a întors în orașul său natal pentru a se implica în acest proiect, după o experiență remarcabilă de peste 15 ani în unele dintre cele mai prestigioase spitale din Germania.

„Terapia cu oxigen hiperbaric este un tratament eficient pentru o varietate de afecțiuni medicale acute, dar și un tratament adjuvant pentru zeci de alte afecțiuni. Comunitatea științifică adaugă periodic noi recomandări în acest domeniu în continuă dezvoltare. Echipa noastră este dedicată asigurării unei experiențe terapeutice sigure și eficiente. Ne concentrăm pe nevoile și starea de sănătate a fiecărui pacient și adaptăm terapia în consecință. Înainte de începerea programului de tratament și recuperare, medicul specialist în medicină hiperbară efectuează o evaluare completă pacientului”, afirmă dr. Ciprian Sturz, director medical și cofondator al clinicii Hyperbarium.

Oxigenoterapia hiperbară poate fi utilizată cu succes în tratarea unor afecțiuni acute, cum ar fi arsurile (termice, chimice ăi de iradiere), infecțiile, traumatismele craniene, intoxicații cu monoxid de carbon și fracturi. De asemenea, este tot mai des utilizată și recomandată de medici pentru a trata o varietate de afecțiuni cronice cum ar fi ulcerele cutanate, unele tipuri de infecții sau necroze osoase aseptice, precum și efectele post-COVID.

Pe lângă indicațiile în afecțiunile acute și cronice, terapia hiperbară poate fi utilizată în mod eficient pentru a îmbunătăți performanța atletică și pentru a trata diverse afecțiuni medicale specifice sportivilor, printre acestea numărându-se și leziuni articulare, musculare, ligamentare și ale tendonului. Utilizată concomitent cu fizioterapia, aceasta are capacitatea de a reduce timpul de recuperare al organismului cu aproximativ 70%.

Unele dintre cele mai importante beneficii ale terapiei cu oxigen hiperbaric includ reducerea edemelor și umflăturilor, creșterea eficienței sistemului imunitar, regenerarea vasculară și tisulară, creșterea sintezei de colagen și regenerarea neurovasculară.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oportunități de business și dezvoltare: impactul Aeroportului Internațional Brașov în economia locală

Articolul următor
După o ediție de succes organizată anul acesta, în 1-4 iunie, cu record de participanți, organizatorii Sports Festival se pregătesc pentru următoarea care va aduce noi surprize și provocări iubitorilor de sport.

Sports Festival și-a stabilit ediția aniversară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share