Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oportunități de business și dezvoltare: impactul Aeroportului Internațional Brașov în economia locală

Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav

Oportunități de business, dezvoltarea turismului și dezvoltarea culturală – sunt principalele așteptări ale beneficiilor pe care le va aduce deschiderea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav.

CJ Brașov a transmis o analiză privind impactul Aeroportului Internațional Brașov în economia locală și dezvoltarea regională.

Dezvoltarea regiunilor depinde în mare măsură de calitatea conectivității lor; aeroporturile regionale joacă un rol important în coeziunea teritorială a UE. Aeroporturile regionale constituie un element deosebit de important al infrastructurii critice, vital pentru securitatea unei țări și a cetățenilor săi. Acestea joacă un rol esențial pentru serviciile de ambulanță aeriană (de urgență sau planificate), pentru zborurile de monitorizare și de stingere a incendiilor, precum și în situații de urgență (catastrofe naturale și de altă natură, inundații), contribuind astfel la buna funcționare a serviciilor de salvare, a administrației publice, a instituțiilor și a întreprinderilor;

Beneficiile Aeroportului internațional Brașov pentru locuitori:

Dezvoltarea aeroportului nu este un simplu punct pe o agendă, ci un punct de plecare pentru o strategie complexă de dezvoltare regională.

1. Conectivitate și abordare intermodală

Aeroportul sporește conectivitatea și impulsionează dezvoltarea regiunilor prin conectarea la infrastructura feroviară. Brașovul conectează trei magistrale feroviare majore, sporind accesul zonelor limitrofe la beneficiile conectivității aeriene.

2. Accesibilitate pentru oportunitățile de business

· creștere estimată la nivel european de 4,7% a investițiilor străine directe datorită aeroporturilor regionale;
· Brașovul a devenit cea mai mare piață rezidențială regională din România, după regiunea București-Ilfov, depășind Timișoara și Cluj-Napoca în primul trimestru al acestui an, acest lucru face ca piața muncii să fie una atractivă și în creștere la nivel local.
· Atractivitatea segmentului de business este susținută de 155.000 de metri pătrați de spații de birouri.

3. Dezvoltare a turismului regional

Conectivitatea sporită va poziționa regiunea Brașovului nu doar ca o destinație de weekend la nivel național, ci ca o destinație europeană, oferind cu adevărat potențial agroturismului și proiectelor pentru zonele izolate ale județului. Cel mai bun exemplu este accesul facil al turiștilor internaționali la trasee precum Via Transilvanica. Traseul intră în județul Brașov dinspre satul mureșan Archita şi continuă prin satele brașovene Beia, Roadeş, comuna Bunești Criț, ieşind din nou spre Mureș către Saschiz.
Domeniul schiabil din județul Brașov este al doilea mare beneficiar. Datorită aeroportului, Brașovul se aliniază la marile atracții de iarnă, alături de zone precum Innsbruck care sunt deservite de aeroporturi regionale.

4. Dezvoltarea culturală

Prezența aeroportului va deschide drum și pentru evenimente culturale internaționale. Așa cum Sibiu a atras Festivalul Internațional de Teatru, așa cum Cluj are TIFF – Transilvania International Film Festival, așa noul culoar de zbor e un culoar de accelerare pentru evenimente culturale de amploare, ținând cont că Brașovul are tradiție cu evenimente internaționale precum Cerbul de Aur.

3. Grija pentru viitor începe de la grija pentru mediu

Conform unui document recent al Institutului Universitar European (EUI), aeroporturile pot controla în mod direct, din punct de vedere operațional, doar aproximativ 2 % din totalul emisiilor globale ale aviației (adică emisiile provenite de la clădirile, infrastructura și vehiculele de la sol ale aeroporturilor). În dezvoltarea aeroportului Brașov Ghimbav au fost folosite cele mai avansate materiale, pentru a putea întâmpina provocările legate de mediu.

Tot pentru a susține echilibrul mediului, aeroportul are legături bine stabilite cu transportul public, promovând în același timp multimodalitatea și forme de mobilitate mai puțin poluante.

Un infografic poate fi văzut aici.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

300 de soiuri de trandafir, prezentate la Stațiunea de Cercetare Horticolă

Articolul următor

La Oradea s-a deschis Hyperbarium, unul dintre cele mai moderne centre de medicină hiperbară din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share