Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Program pilot pentru eficientizarea circulației în Baia Mare

Printr-o hotărâre a Comisiei de sistematizare a circulației, la inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, până în 12 septembrie va fi demarat programul experimental.
Proiectul experimental va fi testat până la 12 septembrie | Foto: Municipiul Baia Mare

Municipalitatea băimăreană demarează un proiect pentru eficientizarea circulației în zona Colegiului de Arte și a Parcului Municipal Regina Maria.

Printr-o hotărâre a Comisiei de sistematizare a circulației, la inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, până în 12 septembrie va fi demarat programul experimental. Acesta vizează îmbunătățirea traficului rutier și protejarea pietonilor în zona adiacentă Colegiului de Arte, Câmpului Tineretului și a Parcului Municipal Regina Maria.

În cadrul acestui proiect, se vor introduce modificări în regimul de circulație. Str. Petofi Sandor va avea sens unic de la intersecția cu str. Valea Roșie până la intersecția cu str. Dealul Florilor (Inspectoratul Școlar Județean Maramureș). Str. Dealul Florilor va avea sens unic de la intersecția cu strada Petofi Sandor până la intersecția cu str. G. B. Shaw, în zona parcului de skateboard și parcare Stadion Viorel Mateianu.

Str. Shaw va avea sens unic de la intersecția cu str. Dealul Florilor (parcare stadion) până la intersecția cu str. Ferăstrăului. Circulația va fi permisă într-un singur sens, de la str. Petofi la str. Dealul Florilor, apoi pe str. Shaw. În zona dintre Ferăstrăului și str. Minerilor, circulația va fi în dublu sens.

Str. Câmpul Tineretului va avea sens unic dinspre intersecția cu str. Victoriei până la intersecția cu Ferăstrăului. În urma evaluărilor efectuate în cadrul acestui proiect experimental, se va decide în mod definitiv soluția de reglementare a traficului rutier și oportunitatea lărgirii str. Valea Roșie la trei benzi în intersecția cu Victoriei, precum și a Ferăstrăului în intersecția cu Minerilor.

„Cetățenii municipiului, pietoni sau șoferi, vor observa o reducere semnificativă a aglomerării traficului rutier în această zonă a orașului, unde avem obligația de a proteja calitatea vieții cetățenilor. Băimărenii au dreptul să se bucure de timpul lor liber în Parcul Municipal Regina Maria, pe Câmpul Tineretului, iar elevii Colegiului de Arte trebuie protejați.

Avem datoria să respectăm nevoile locuitorilor din această zonă, care are un caracter special în viața comunității băimărene. Îi invit pe toți factorii decidenți din zona politică și administrativă să adoptăm o abordare nouă în stabilirea priorităților orașului și să plasăm băimărenii pe primul loc”, a spus Cherecheș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Centura Beiuș- Etapa II

Articolul următor

McDonald’s deschide restaurantul cu numărul 97 în România și al cincilea în Timiș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share