Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Geoffrey Rush, omagiat pentru întreaga activitate la TIFF

Actorul a venit la Cluj-Napoca, unde va fi omagiat pentru întreaga activitate la Gala de Închidere a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Evenimentul la care participă Geoffrey Rush va avea loc în 17 iunie, la Teatrul Național din Cluj-Napoca, fiind transmis live pe pagina de Facebook a TIFF.

“Rush face parte dintr-un grup super exclusivist – cel al actorilor care au obținut Triple Crown of Acting – un premiu Oscar, un premiu Emmy și un premiu Tony. Este unul dintre cei mai cunoscuți artiști australieni ai tuturor timpurilor.

Relaxat și prietenos, Rush a vizitat orașul și s-a întâlnit cu publicul la o proiecție specială a filmului care i-a adus Premiul Oscar – “Strălucire”, dar și în cadrul unor masterclass-uri dedicate actorilor români sau fanilor veniți să îl asculte.

A vorbit despre lecțiile pe care le-a învățat de-a lungul anilor, despre cel mai solicitant rol al său și despre România. Înainte de a deveni star de cinema, Geoffrey Rush și-a construit o carieră strălucitoare în teatru. El a câștigat un premiu Tony în 2009, jucându-l pe monarhul Berenger I, din piesa absurdă a dramaturgului de origine română Eugen Ionescu, “Regele moare”, au relatat reprezentanții TIFF.

„Ca actor, e important să te cunoști și uneori trebuie să accepți că ai jucat oribil. Asta te ajută să treci mai ușor peste dezamăgiri și să cauți un alt rol, care ți se potrivește mai bine. Am început să joc acum 50 de ani pentru că eram foarte atras de teatru.

Dar nu mi-aș fi imaginat niciodată ce avea să urmeze. Filmul a intrat mult mai târziu în viața mea. Pe scenă trebuie să fii perfect în fiecare seară. Însă, pe ecran, o dublă proastă nu e un capăt de lume. Mai ales dacă e urmată de o scenă impecabilă”.

Cel mai solicitant fizic rol a fost cel al Căpitanului Hector Barbossa, în “Pirații din Caraibe”. Am învățat să mă duelez cu spada, e un dialog între două tăișuri care mi-a plăcut. Pentru “Strălucire”, am învățat să cânt la pian. La petrecerea de după Premiile Oscar, Elton John mi-a spus că sunt talentat”, a spus Rush.

Pentru prima dată în România

„Un zbor din Australia până în România durează peste 38 de ore. Când am aflat, m-am gândit că e mai simplu să zbor până în spațiu și să aterizez de acolo direct în Cluj. Dar mă bucur că am venit. E fantastic.

Am mâncat foarte bine, ne-am plimbat foarte mult. Există o vitalitate extraordinară aici, e ceva foarte special în pasiunea oamenilor care organizează acest festival. Mi-ar plăcea să mă întorc cu un film nou”, a spus actorul australian.

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Pentru a marca debutul în orașul viitorului, Untold și artistul Armin Van Buuren au stabilit două recorduri mondiale, pe cea mai cunoscută clădire din lume, Burj Khalifa, simbol al orașului Dubai: un show live la cea mai mare înălțime realizat vreodată pe cea mai înaltă clădire de pe planetă și folosirea în timpul show-ului a celui mai mare ecran led din lume.

Untold va face un festival în Dubai

Articolul următor
Eden Research plc a solicitat autorizarea Ecovelex în Uniunea Europeană, iar cererea urmează să fie depusă și în Marea Britanie, având Corteva Agriscience ca partener de distribuție.

Eden Research și Corteva vor să introducă Ecovelex pe piețele din UE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share