Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Programul UBBMed, conectat cu Joint Research Center

UBB va asigura suport specific pentru trei grupuri de lucru ale ENCR, mai ales prin expertiză pentru elaborarea conținutului științific al unor module de e-learning bazat pe recomandările recente ale ENCR și analiză de date.

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) începe o colaborare cu Joint Research Center (JRC) al Comisiei Europene și European Network of Cancer Registries (ENCR) pe tema înregistrării și analizei datelor referitoare la cancer la nivelul european.

UBB va asigura suport specific pentru trei grupuri de lucru ale ENCR, mai ales prin expertiză pentru elaborarea conținutului științific al unor module de e-learning bazat pe recomandările recente ale ENCR și analiză de date.

„În programul UBBMed, o secțiune principală se referă la UBBMed-G, care abordează teme transversale, între care oncologia, înțeleasă aici la modul complex bio-psiho-social (psihosomatic), este prioritate, atât prin demersurile interne (ex. nanomedicină, psihooncologie), cât mai ales prin colaborarea strategică cu Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță.

Acest demers este un început extrem de promițător în contextul expertizei UBB în educația la distanță (e-learning), computer science / digitalizare și a noilor programe ale UBB în domeniul bioinformaticii (inclusiv expertiza avansată în utilizarea supercomputerului UBB pentru analiză complexă de date).

Abordarea sănătății într-o cultură academică comprehensivă generează nu doar soluții importante, ci și soluții inovative”, a afirmat rectorul universității, Daniel David.

“Demersul se înscrie în obiectivele majore ale UBB enunțate prin înființarea Școlii de Sănătate – UBBMed, focalizate pe dezvoltarea domeniilor de cercetare legate de sănătate, prin facilitarea abordărilor multi-/inter- și trans-disciplinare și prin sprijinirea temelor de cercetare de frontieră.

UBB a inițiat deja colaborări pe astfel de teme în cadrul alianței europene EUTOPIA și dezvoltă Institutul BrainQ, platforma de specializare inteligentă InfoBioNano4Health. Astfel de colaborări și inițiative cresc capacitatea instituțională de a răspunde eficient la provocările societale în domeniul sănătății, întăresc profilul orașului ca pol de referință în țară în domeniul sănătății și competitivitatea țării în domeniu”, potrivit conducerii UBB.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Societatea clujeană Distribuție Energie Electrică România (DEER) a atras finanțări europene nerambursabile prin Fondul pentru Modernizare de 57 milioane de euro.

Europa dă 57 de milioane de euro pentru proiectele DEER din Transilvania

Articolul următor
Trei cunoscute trupe, Alternosfera, Subcarpați și Cargo, cântă la CSE hiturile care le-au consacrat, alături de Orchestra Extraordinară a Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca și muzicieni din Chișinău.

Festival cu Alternosfera, Subcarpați și Cargo, în Parcul Etnografic Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share