Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Campusul pentru învățământul dual din Oradea, finanțat prin PNRR

Proiectul pentru realizarea Campusului pentru învățământ dual din Oradea a câștigat finanțarea în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) cu cel mai mare punctaj din regiunea de nord-vest și cel mai mare din țară, 91,2 puncte.

În regiunea nord-vest se finanțează două proiecte, în condițiile în care au fost depuse trei cereri. Până în data de 26 iunie se mai pot depune contestații.

Campus Oradea este un proiect prin intermediul căruia elevii bihoreni vor putea să învețe o meserie din domeniile construcții, mecanică, instalații și lucrări publice, electromecanică, electronică și automatizări și chimie industrială. Acesta se adresează elevilor care încep clasa a IX-a din toamnă. Se vor putea face înscrieri la începutul lunii iulie 2023.

Structura campusului

 În cadrul campusului vor fi funcționale laboratoare, ateliere de practică pentru diferite specializări, săli pentru învățământul teoretic, un cămin pentru cazare cu o capacitate de 140 de locuri, o cantină, cabinete medicale, bazin de înot și sală de sport.

Proiectul are o valoare totală de 146.183.346 lei cu TVA, echivalentul a peste 29 milioane de euro. Din această sumă, 98.048.510 lei (19,7 milioane de euro) reprezintă valoarea aprobată din PNRR, iar restul de 48.134.835 lei (9,6 milioane de euro) este contribuția Consiliului Județean Bihor.

,,Lucrările la Campus sunt într-o fază avansată. Până acum s-au realizat lucrări în valoare de 17,5 milioane de euro, contravaloarea acestora fiind achitată din bugetul Consiliului Județean Bihor. Câștigarea finanțării europene ne va permite accelerarea lucrărilor și achiziția dotărilor necesare. Ne vom putea recupera o parte din plățile efectuate, urmând ca sumele încasate să fie direcționate pentru alte proiecte de investiții în județul Bihor”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Membrii consorțiului

În vederea realizării Campusului pentru învățământ dual s-a format un consorțiu din 18 membri: Consiliul Județean Bihor (lider de proiect), Primăria Municipiului Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Universitatea Oradea, cinci unități de învățământ – Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Oradea, Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleșd și Liceul Tehnologic „Unirea” Ștei – și nouă companii private și asociații – SC Faist Mekatronic SRL, SC Connectronics România SRL, SC Vernicolor SA, SC Celestica SRL, SC Purem Oradea SRL, SC Nidec SRL, SC Plexus Services RO SRL, Asociația Bihor West Professional și Asociația Firmelor Bihorene.

Campusul este în imediata vecinătate a Universității Oradea și a viitorului Parc Științific și Tehnologic, pe strada Ceyrat, nr. 4.

Detalii despre proiect: https://www.cjbihor.ro/campus/

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Leoni Wiring Systems România a inaugurat a zecea fabrică din România, la Beiuș

Articolul următor
În mai 2023 au fost vândute, la nivel național, 57.199 de imobile, cu 15.278 mai multe față de aprilie (+36%), conform Blitz Imobiliare.

De ce au scăzut prețurile apartamentelor la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share