Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

COVER STORY: NTT DATA Romania – un nou model de leadership în business. Maria Metz, CEO NTT DATA Romania & Miyuki Ide, Chairman of the Board, NTT DATA Romania

În lumina remarcabilei contribuții pe care o aduc în lumea afacerilor, două figuri de excepție, Maria Metz și Miyuki Ide, se evidențiază ca lideri absoluți în cadrul grupului NTT DATA. Am explorat parcursul și viziunea lor unică, evidențiind astfel modul în care Maria Metz și Miyuki Ide conduc și inspiră în cadrul corporației, dar și în afara ei.

Schimbarea paradigmei de leadership

 Sub îndrumarea Mariei Metz, NTT DATA Romania s-a poziționat ca un jucător de încredere în domeniul Tech / IT&C, reușind să se adapteze rapid la schimbările din piață și să ofere soluții inovatoare clienților săi. Maria Metz demonstrează că un leadership eficient nu se bazează doar pe competențe manageriale, ci și pe abilitatea de a construi și menține relații de încredere și colaborare cu membrii echipei, clienții și partenerii de afaceri. Într-o lume în perpetuă evoluție, se conturează o realitate indiscutabilă: un stil de leadership adaptat la nevoile actuale ale companiei este esențial pentru a menține o cultură organizațională dinamică, ce sprijină inovația și îmbunătățește performanțele echipei. Maria Metz, CEO al NTT DATA Romania, s-a evidențiat ca un lider inspirat, punând în practică un model de conducere inovator.

Leadershipul participativ: motorul transformării în mediul de afaceri actual

Leadershipul participativ pornește de la premisa că într-un grup construit pe principiile integrității și comunicării directe, motivația pentru cooperare și responsabilitatea asumată sunt mai puternice decât competiția și validarea venită de la superiori. Alegerea de a lucra într-un mediu participativ oferă oamenilor satisfacția de a contribui la un obiectiv comun și de a-și păstra demnitatea.

”Mulți consideră că doar ambițiile sociale, competiția internă și o conducere intimidantă pot motiva oamenii să se implice, însă eu sunt conștientă că aceasta nu este singura cale către performanță. Există oameni extrem de ambițioși care sunt motivați doar de lăcomie și pot fi controlați doar prin teama de superiorii ierarhici. Cu toate acestea, chiar dacă sunt dedicați atingerii propriilor lor obiective de performanță, deseori își epuizează resursele interioare în strategii de afirmare lipsite de integritate.

Am ales să promovez un mediu în care intimidarea, duplicitatea, viclenia și competiția ostilă nu își au locul. În procesul de construire a acestui mediu, am dezvoltat abilitatea de a evalua oamenii dincolo de aparențele sociale în care mulți investesc în mod excesiv. Am ales să lucrez cu cei care sunt autentici, care îmbrățișează sinceritatea în colaborare și apreciază comunicarea deschisă.

Am încredere că pot face astfel de evaluări și pot crea un cadru în care intimidarea, ostilitatea generată de competiții exagerate, dublul standard sau comploturile sunt identificate și descurajate în mod eficient. Managementul participativ implică, în primul rând, recunoașterea, implicarea și îndrumarea persoanelor potrivite pentru această viziune. Sunt încântată că în cadrul companiei noastre am identificat oamenii de bază care împărtășesc viziunea mea și i-am distribuit în poziții cheie. Poate ați aflat deja că începutul mandatului meu a adus despărțiri și promovări considerate riscuri, care acum s-au dovedit a fi foarte inspirate.

La NTT DATA Romania încurajăm distribuirea cunoștințelor și luarea deciziilor în cadrul echipei. Eliminăm treptat tot mai multe bariere formale, astfel încât fiecare să își poată exprima ideile mai ușor, mai direct, mai rapid și mai curajos.

Pentru a clarifica, trebuie să precizez că această perspectivă în care se reduce distanța dintre conducere și echipă, inclusiv liderii evoluează rapid prin intermediul unui contact informal cu intimitatea proceselor din echipe”, a explicat Maria Metz, CEO NTT DATA Romania.

Importanța de a conduce prin puterea exemplului

 Liderii ar trebui să demonstreze comportamentele și valorile pe care le așteaptă de la echipele lor. Prin stabilirea unui exemplu puternic, liderii pot inspira și motiva angajații să-și atingă întregul lor potențial.

Este important de înțeles că nu toți sunt potriviți pentru acest tip de management, ceea ce înseamnă că nu toți pot fi educați pe această direcție. Este necesară o înclinație personală pentru ca această colaborare pe care o propun între angajații mei să devină efectivă în esență, nu doar în formă. Cu toate acestea, nu mă descurajez în căutarea celor care sunt sincer deschiși către viziunea mea”, a adăugat Maria Metz, CEO NTT DATA Romania.

 

Miyuki Ide – NTT DATA EMEAL DIRECTOR, COO EMEAL & Chairman of the Board of Directors at NTT DATA Romania: Echilibrul om-tehnologie depinde de noi înșine

Miyuki Ide este absolventă a Facultății de Economie și Management din cadrul Colegiului de Agricultură al Universității din Tokyo și deține un MBA obținut la Sloan School of Management (Massachusetts Institute of Technology). Ea s-a alăturat companiei NTT DATA în anul 2000 și deține în prezent funcția de Head of Business Support and Advisory în cadrul NTT DATA EMEAL. De asemenea, este membru al Consiliului de Administrație al NTT DATA EMEAL și începând cu luna mai a acestui an ocupă rolul de Președinte al Consiliului de Administrație NTT DATA Romania.

Ați preluat recent poziția de Chairman al board-ului NTT DATA Romania, una dintre companiile reper ale industriei românești de IT. Cum vede un om de afaceri japonez piața de profil din România, un spațiu cultural marcat de sinuozități civilizaționale de lungă durată, dar cu o deschidere accentuată spre afaceri? Care ar fi atu-urile românești?

În primul rând, România dispune de ingineri bine pregătiți și cu abilități tehnice solide. Talentele românești în domeniul IT și software sunt recunoscute la nivel global și se potrivesc perfect cu cerințele industriei de tehnologie. Această compatibilitate între competențele românești și necesitățile de afaceri japoneze este un avantaj semnificativ.

În plus, România este cunoscută pentru flexibilitatea și adaptabilitatea sa în mediul de afaceri. Această abilitate de a se adapta rapid la schimbările din piață și de a găsi soluții inovatoare este valorizată în cultura de afaceri japoneză. Valorile fundamentale precum integritatea, profesionalismul și respectul față de parteneri sunt, de asemenea, asemănări care constituie o bază solidă pentru colaborări de succes între companiile japoneze și cele românești.

Principiile de ESG și leadership performant al NTT DATA sunt cunoscute. Cum reușește compania să-și armonizeze și implementeze valorile în rețeaua de business globală? Cum a răspuns România la aceste exigențe?

NTT DATA este o companie care acordă o mare importanță principiilor de etică și leadership performant în toate operațiunile sale la nivel global. Armonizarea și implementarea valorilor în rețeaua de business globală implică o abordare care se bazează pe comunicare deschisă, colaborare și respect față de diversitatea culturală.

În ceea ce privește România, aceasta a răspuns în mod pozitiv și eficient la exigențele de etică și leadership performant ale NTT DATA. Prin schimbarea abordării de leadership, a promovat o cultură a responsabilității, antreprenoriatului și transparenței, unde toți angajații sunt încurajați să își asume responsabilitatea pentru acțiunile lor și să fie transparenți în comunicare. Aceasta creează un mediu de lucru în care valorile și principiile companiei pot fi implementate și menținute în mod eficient.

NTT DATA Romania a reușit să implementeze valorile de etică și leadership performant prin intermediul unui angajament puternic față de formare și dezvoltare, o cultură a responsabilității și transparenței, precum și prin colaborarea activă cu rețeaua globală a companiei. NTT DATA Romania păstrează o cultură prietenoasă și unită, asemenea unei familii, în care membrii se sprijină reciproc. Aceste eforturi au contribuit la crearea unui mediu de afaceri în care valorile companiei sunt respectate și promovate în mod coerent.

În industria de IT inovarea este esențială, mai ales în această perioadă efervescentă (digitalizare accelerată, AI, noi software-uri în industrii etc). Ce soluții noi aduce NTT DATA Romania în piață?

NTT DATA Romania aduce o serie de soluții inovatoare pe piață pentru a răspunde provocărilor și oportunităților din industria IT. Ne concentrăm pe dezvoltarea și implementarea tehnologiilor emergente, precum digitalizarea accelerată, inteligența artificială și noi soluții și servicii adaptate industriei.

Unul dintre domeniile de expertiză al NTT DATA Romania este transformarea digitală. Oferim soluții integrate și personalizate pentru a ajuta organizațiile să-și optimizeze procesele, să își îmbunătățească eficiența operațională și să inoveze în mediul digital. Aceste soluții sunt diverse, de la sisteme ERP la soluții de analiză avansată a datelor, automatizarea proceselor și crearea de aplicații și platforme digitale personalizate.

Ne concentrăm pe colaborarea strânsă cu clienții și pe utilizarea tehnologiilor de vârf pentru a oferi soluții eficiente, contribuind astfel la dezvoltarea industriei IT și la transformarea digitală a companiilor.

Universitățile românești pun accent deosebit pe dezvoltarea de noi linii de studii în IT. Ce puteți să ne spuneți despre școala românească de profil? Cum apreciați tinerii specialiști din România? Ce sfaturi puteți oferi universităților?

Absolvenții universităților românești au abilități tehnice solide și sunt pregătiți să facă față cerințelor din industrie.

Unul dintre aspectele valoroase stă în dorința tinerilor de a-și dezvolta competențele și de a se menține la curent cu ultimele tendințe și tehnologii din domeniul IT. Această mentalitate a învățării permanente este un avantaj semnificativ într-o industrie care se schimbă rapid și necesită adaptabilitate constantă.

Întrucât industria IT este în mare parte orientată spre practică, universitățile ar trebui să continue să ofere oportunități de a dezvolta competențe practice. Astfel, absolvenții vor avea o experiență solidă în rezolvarea problemelor reale și vor fi pregătiți pentru provocările din industrie. Acestea, alături de abilitățile non-tehnice precum comunicare, leadership și gândire strategică sunt la fel de importante într-o carieră de succes în domeniul IT. NTT DATA Romania îi așteaptă cu brațele deschise pe tinerii talentați care doresc să abordeze provocări într-un mediu cu adevărat global.

Ce planuri de perspectivă are NTT DATA? Care va fi rolul NTT DATA Romania în strategia globală?

NTT DATA are planuri ambițioase pentru viitor, concentrându-se pe consolidarea poziției sale ca lider global în furnizarea de servicii și soluții IT de înaltă calitate.  NTT DATA Romania are un rol important în strategia globală a companiei. Fiind parte integrantă a rețelei globale NTT DATA, echipa din România contribuie la dezvoltarea și implementarea soluțiilor IT inovatoare pentru clienți din întreaga lume. Ne propunem să ne consolidăm prezența pe piața din România și să devenim un partener de încredere pentru companiile locale în efortul lor de a se transforma digital.

NTT DATA Romania va continua să ofere servicii și soluții IT de calitate superioară, adaptate la cerințele specifice ale clienților și industriei locale. Echipa din România va contribui, de asemenea, la dezvoltarea și implementarea de inovații în cadrul NTT DATA. Prin colaborarea strânsă cu colegii lor din întreaga rețea NTT DATA, echipa din România va fi implicată în proiecte complexe și va beneficia de expertiza și resursele globale pentru a oferi soluții de top în industria IT.

Se configurează noi perspective în business: digitalizare, tehnologii tot mai performante, artificial intelligence, energie verde s.a.m.d. care impactează din punct de vedere cultural și social. Cum va arăta echilibrul om-tehnologie?

Echilibrul dintre om și tehnologie este o provocare importantă în lumea afacerilor în era digitală. Este important să ne asigurăm că tehnologia este concepută și utilizată în beneficiul oamenilor. Tehnologia ar trebui să fie un instrument care să contribuie la creșterea calității vieții de zi cu zi. În acest sens este esențial să promovăm alfabetizarea digitală și să dezvoltăm competențe digitale la nivel global. Echilibrul om-tehnologie depinde de noi înșine. Oamenii trebuie să aibă abilitățile necesare pentru a utiliza tehnologia în mod eficient și responsabil, astfel încât să poată beneficia de avantajele pe care le oferă, să înțeleagă riscurile asociate și să ia decizii informate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SSIF GOLDRING SA: Hidroelectrica - analiză financiară. Cel mai mare IPO din Europa de până acum, în 2023

Articolul următor
Printr-o investiţie de 3,5 milioane de euro, din fonduri europene, la Pericei se implementează un proiect ce prevede exploatarea apei geotermale, pentru care există licenţă încă de trei ani

Satul de Guinness Book din Sălaj își face încălzire cu apă geotermală

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share