Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Viitorul rector al Universității Babeș-Bolyai, desemnat prin alegeri generale

În urma numărării voturilor a rezultat o prezență la vot de 65,85%, iar o largă majoritate de 90% a votat pentru desemnarea rectorului UBB pe baza alegerilor prin vot universal, direct, secret și egal, organizate în cadrul instituției.
Întrunire a senatului instituției clujene de învățământ superior | Foto: UBB

Comunitatea Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj, a decis prin vot, în cadrul unui referendum, ca în mandatul 2024-2028 rectorul să fie desemnat pe baza alegerilor generale, prin vot universal, direct, secret și egal.

În urma numărării voturilor a rezultat o prezență la vot de 65,85%, iar o largă majoritate de 90% a votat pentru desemnarea rectorului UBB pe baza alegerilor prin vot universal, direct, secret și egal, organizate în cadrul instituției.

Referendumul s-a desfășurat conform hotărârii Senatului UBB din 22 mai, în secțiile de votare organizate la nivelul fiecăreia dintre cele 22 de facultăți ale UBB, precum și în secția de votare specială destinată unităților de cercetare nearondate facultăților. Acesta a fost precedat de o dezbatere publică, în 16 iunie, găzduită de clădirea centrală a UBB.

Organizația Studenților din UBB a formulat 29 de amendamente privind modificarea codului electoral al instituției în calitate de entitate care își asumă reprezentarea studenților. Unul dintre acestea precizează că, în cazul alegerilor pentru senat, rector sau în cazul referendumului, pot fi asigurate secții de votare la sediile extensiilor din teritoriu ale UBB.

“Susținem ca procesul electiv să fie unul cât mai accesibil pentru ca toți actorii implicați, întrucât indiferent de teritoriul unde își desfășoară activitate, reprezintă în continuare membri ai comunității UBB, iar astfel aceștia ar trebui să poată să își exercite dreptul de vot fără a fi constrânși de orice fel de circumstanță”, conform OSUBB.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hamilton Central Europe continuă investițiile în învățământul dual pentru anul școlar 2023 – 2024

Articolul următor

Primul weekend la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu: A fost miraculos!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share