Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apar două parcuri fotovoltaice în Cluj: Mărișel și Râșca

Două noi comune clujene își vor acoperi consumul propriu de energie electrică din surse regenerabile.

Consiliul Județean (CJ) Cluj a emis certificatele de urbanism necesare în vederea înființării unor capacități de producție a energiei electrice, din sursă solară, în două comune din zona de munte a județului, Râșca și Mărișel.

„Susținem prin toate mijloacele posibile comunele care optează pentru beneficiile producerii și consumului de energie nepoluantă, regenerabilă.

Diminuarea cheltuielilor de funcționare cu energia electrică convențională folosită pentru iluminatul stradal și a obiectivelor publice va aduce economii însemnate la bugetele locale. Încurajăm toate autoritățile locale să recurgă la acest gen de proiecte”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

La Râșca, proiectul implementat de autoritatea locală prevede înființarea unui parc fotovoltaic cu o capacitate de 200 kWp. Vor fi instalate 364 de panouri, cu o capacitate de 550 de W fiecare. Facilitatea va fi realizată pe o suprafață de teren de 1.200 mp, în satul Dealu Mare.

Parcul fotovoltaic care va fi edificat pe teritoriul comunei Mărișel va avea o putere instalată de 205 kWp. Acesta va fi compus din 500 de panouri, cu o capacitate de câte 410 W.

Capacitățile de producție a energiei din surse regenerabile din Râșca și Mărișel sunt destinate consumului propriu pentru iluminarea stradală din toate satele aparținătoare și electrificarea obiectivelor publice din cele două comune.

Proiectele urmează a fi depuse la Ministerul Energiei în vederea obținerii de fonduri nerambursabile din Fondul pentru Modernizare, program național de sprijin destinat modernizării și eficientizării sistemelor energetice și îmbunătățirii eficienței energetice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Art Safari Love Edition se deschide din 30 iunie!

Articolul următor

Încă un pasaj subteran la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share