Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcul Științific și Tehnologic din Oradea, gata în proporție de 70%

Lucrările de construcție la Parcul Științific și Tehnologic din Oradea au ajuns la un stadiu fizic de 70%. Au fost finalizate structura de rezistență și învelitoarea, iar închiderile laterale sunt realizate în proporție de 80%.

În prezent se lucrează la compartimentările interioare și la instalațiile electrice și mecanice, iar în luna august vor începe lucrările de amenajări exterioare.

Lucrările la amenajările exterioare și împrejmuire vor începe în august. Până la sfârșitul anului investiția va fi operațională. Spațiile realizate, echipamentele și dotările vor fi puse la dispoziția firmelor și universitarilor orădeni pentru cercetarea aplicată, inovare, realizarea de prototipuri și îmbunătățirea proceselor de producție. Licitația pentru dotări și aparatură este în derulare, în așa fel încât până la finalul anului să fie livrate și montate în spațiile de lucru”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Servicii și structură

În cadrul Parcului vor fi oferite servicii de transfer tehnologic în următoarele domenii: eco-nano-tehnologii și materiale avansate, tehnologii informaționale și de comunicații, spațiu și securitate, sănătate, bioeconomie, energie, mediu și schimbări climatice.

Parcul Științific și Tehnologic va avea un regim de înălțime P+2E și o suprafață desfășurată de 5.417,78 mp. Acesta va cuprinde laboratoare de cercetare și prototipare, laboratoare de cercetare în inteligență artificială și laboratoare de tip Open Lab și Makers Eco-System. La primul etaj va fi construită și o sală de conferințe cu o capacitate de 300 de persoane. La exterior va fi amenajată o parcare de 63 de locuri și va fi instalat un rastel pentru biciclete.

Lucrările sunt executate de S.C. CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A., în calitate de lider, și S.C. ABED NEGO COM. Valoarea totală a investiției este 39.768.307,19 lei, TVA inclus.

Parcul Științific și Tehnologic din Oradea este un proiect al Consiliului Județean Bihor realizat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Retailerul Brick România plănuiește inaugurarea unui magazin în Oradea, cu o suprafață de 10.000 mp în interior și 200 de locuri de parcare.

Brick își deschide trei magazine “verzi” în Transilvania

Articolul următor

Topul salariilor oferite de angajatorii care recrutează mai mult pe timp de vară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share