Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea va cumpăra 40 de autobuze electrice. Valoarea estimată, 26,5 mil. Euro

Primăria Oradea continuă procesul de modernizare a flotei mijloacelor de transport în comun și cumpără alte 40 de autobuze, de data aceasta integral electrice.

În acest sens a fost deschisă licitația prin care se achiziționează 30 de autobuze electrice de 12 metri, 7 stații de încărcare lentă și 2 stații de încărcare rapidă (Lot 1) și 10 autobuze electrice de 18 metri, 3 stații de încărcare lentă și 2 stații de încărcare rapidă (Lot 2). Data limita de depunere a ofertelor în SEAP este 11 august 2023, ora 15:00.

Valoarea estimată a achiziției este de 130.451.550,00 lei, fără TVA (26.500.000 de euro, fără TVA).

Prin această achiziție, municipalitatea își dorește să îmbunătățească condițiile pentru călători, să crească atractivitatea transportului public printr-o frecvență mai ridicată a mersului autobuzelor, precum și eficiența energetică a parcului auto. Totodată, se are în vedere reducerea poluării și scăderea costurilor de operare a acestor mijloace de transport în comun.

Detalii tehnice:

– capacitatea de minimum 66 de persoane, inclusiv conducătorul auto, dintre care minimum 27 pe scaune pentru autobuzele din gama de 12 m;

– capacitatea de minimum 125 de persoane inclusiv conducătorul auto, dintre care minimum 37 pe scaune pentru autobuzele din gama de 18 m.

Autobuzele vor fi dotate cu aer condiționat pentru sezonul cald şi instalații de încălzire pentru sezonul rece și vor avea podea complet coborâtă pe toată lungimea

Amplasamentul scaunelor va asigura locuri rezervate pentru persoane cu nevoi speciale, iar fiecare autobuz va fi prevăzut la ușa din mijloc cu platformă pentru facilitatea accesului acestor persoane. Acestea vor fi dotate cu echipamente pentru informare călători (audio-vizuală), numărare călători şi supraveghere video.

Autobuzele electrice vor fi depuse spre finanțare prin Programul Regional Nord – Vest 2021 – 2027, pe parcursul anului 2023.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul Selina face angajări la Beiuș

Articolul următor

Workshop de Bronhologie Intervențională Integrată la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share