Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cine ridică autostrăzile Transilvaniei. Top 10 constructori din România

Primii 10 constructori au realizat împreună afaceri de 12,8 miliarde de lei anul trecut, pe primele locuri clasându-se Spedition UMB (2,3 miliarde), Tehnostrade (1,7 miliarde și SA & PE Construct (1,6 miliarde), toate controlate de Umbrărescu,
Desfășurare de forțe pe unul dintre șantierele gestionate de holdingul băcăuan | Foto: UMB Grup

Omul de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu deține primele trei societăți de construcții din România.

Primii 10 constructori au realizat împreună afaceri de 12,8 miliarde de lei anul trecut, pe primele locuri clasându-se Spedition UMB (2,3 miliarde), Tehnostrade (1,7 miliarde și SA & PE Construct (1,6 miliarde), toate controlate de Umbrărescu, potrivit Economedia.

Cinci firme din top sunt specializate în lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale: Webuild (1,5 miliarde lei), Strabag, Porr Construct, Construcții Erbașu și CON-A. Cele trei firme băcăuane fac lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor.

Firmele lui Umbrărescu, „regele asfaltului”, au depășit pragul de un miliard de euro afaceri în 2022, în timp ce profitul net s-a ridicat la 300 de milioane de lei. Contractele cu statul ale celui mai bun constructor român se apropie de 5 miliarde de euro.

Printre contractele publice din Transilvania și Banat ale lui Umbrărescu se numără tronsoane din Autostrada Lugoj – Deva și Autostrada Transilvania. Webuild (fostă Astaldi) are contracte pentru Autostrada Sibiu – Pitești, Magistrala CFR 100 Caransebeș – Arad, Magistrala CFR 300 Cluj-Napoca – Oradea.

În top cinci se mai află Porr Construct (afaceri de 1,2 miliarde lei), care însă a trecut pe pierderi în 2022, de 6,8 milioane. Între primele 10 figurează Construcții Erbașu (1 miliard de lei), Strabag (919 milioane), Alsim Alarko (771 milioane), CTP Invest (747 milioane), CON-A Operations (573 milioane).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Maramureșul, promovat în Washington Post

Articolul următor
Instalația Vatra Verde, care a făcut parte din Pavilionul României la BDL, va putea fi admirată în Cluj-Napoca.

Instalația vie care a reprezentat designul românesc în Londra ajunge la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share