Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Scară de pești cu ferestre de observare pe malul Crișului Repede, lângă Podul Sf. Ladislau

În amonte și aval de podul Sf.Ladislau din Oradea, pe o lungime cumulată de 212 m sunt propuse lucrări de consolidare precum, promenadă și o scară de pești.

Joi, 10 iulie 2023, în cadrul Comisiei Tehnico-Economice de la nivelul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Crișuri s-a acordat aviz favorabil pentru o nouă investiție de amenajare a râului Crișul_Repede, în municipiul Oradea.

Astfel, pe malul drept, pe tronsonul situat amonte și aval de podul Sf.Ladislau, pe o lungime cumulată de 212 m sunt propuse lucrări de consolidare precum, promenadă și o scară de pești.

Etape

În prima etapă, se vor desfășura lucrări de amenajare specifice precum: amenajare limnimetru, taluz, zid de sprijin și un prism de anrocamente. Prin aceste lucrări, în amonte de pod, pe o lungime de 87m, în zona stației hidrometrice Oradea, se va crea o promenadă cu o lățime de 2,5 m care va facilita accesul pietonal pe malul drept.

În a doua etapă, în aval de pod, pe o lungime de 125 m se vor continua lucrările de amenajare hidrotehnică, iar în dreptul pragului de fund se va realiza o scară de pești pe o lungime de 50 m astfel încât să se faciliteze libera trecere a peștilor din aval în amonte. Inedit pentru această scară de pești va fi o fereastră de observare care va permite pietonilor vizualizarea secțiunii respective. De asemenea, se vor realiza trepte și rampe de acces către zona pietonală.

„Este un proiect ambițios prin care ne-am propus să răspundem nevoilor tehnice atât pe componenta de inundații, cât și pe cea legată de libera trecere a peștilor în zona pragului de fund. Și pentru că este în zona centrală a municipiului, proiectul vine de asemenea și în sprijinul comunității oferind nu doar acces pietonal în zonă, ci și oportunitatea de a observa deplasarea peștilor. Licitația pentru execuția lucrărilor urmează să fie lansată săptămâna viitoare, urmând ca, până la finele acestui an să dăm aviz pentru începerea lor”, a declarat Pasztor Sandor, directorul ABA Crișuri.

Valoarea totală a proiectului este de 11.772.193,45 lei cu o durată estimată pentru realizarea obiectivului de investiție de 18 luni.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

E gata noua Polivalentă din Turda. Cum arată la exterior

Articolul următor
Activitatea de la Cluj a reunit 150 de voluntari care au reușit să adune, atât de pe uscat, cât și de pe apă, din caiac, canoe sau barcă, 2.600 de saci de deșeuri.

2.600 de saci de deșeuri, scoși de pe Lacul Tarnița

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share