Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a semnat contractul de finanțare pentru conservarea Muntelui Șes

Vineri, 14 iulie, s-a semnat contractul de finanțare cu fonduri europene pentru proiectul „Implementarea de măsuri active de conservare pe teritoriul sitului Natura 2000 ROSCI00322 Muntele Șes”.

Investiția se realizează în cadrul unui parteneriat dintre Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) – ca lider de proiect, Consiliul Județean Bihor și primăriile Aușeu și Șinteu.

Obiectivul general al proiectului este „Creşterea gradului de protecţie şi conservare a biodiversităţii în situl Natura 2000 ROSCI00322 Muntele Șes, prin implementarea măsurilor active de conservare și a măsurilor specifice prevăzute în Planul de Management al sitului”.

Scopul proiectului este acela de a menține și/sau a îmbunătăți starea de conservare favorabilă a speciilor și habitatelor de interes comunitar, prin implementarea măsurilor generale și specifice, prevăzute în Planul de management al sitului, de a întări capacitatea administrativă a custodelui sitului.

Centru de management

În Șinteu se va construi un centru de management, cercetare și educație ecologică, iar în comuna Aușeu va fi amenajată o zonă pentru activități antropice în afara sitului pentru conservarea habitatelor și speciilor (pistă off-road).

Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, iar perioada de implementare este până la 31.12. 2023. Valoarea contractului de finanțare este 9.437.417,19 lei, cu TVA, și este 100% nerambursabil.

Procedura de achiziție a lucrărilor de la Aușeu și Șinteu este în derulare, termenul pentru deschiderea ofertelor fiind în 24 iulie.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Leader Team Broker ajută producătorii și comercianții să acopere pierderile provocate de retragerea de la vânzare a unor produse prin Product Recall

Articolul următor

TESTARE GRATUITĂ Babeş Papanicolaou şi HPV la Laslea, judeţul Sibiu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share