Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Confindustria a vizitat fabrica Evoca

Evoca Manufacturing România (EMR) este noul membru al organizației Confindustria România.
Oamenii de afaceri italieni au apreciat organizarea fabricii din orașul sălăjean | Foto: Confindustria România

O delegație de oameni de afaceri italieni a întreprins o vizită la unitatea de producție din Parcul Industrial Jibou.

Evoca Manufacturing România (EMR) este noul membru al organizației Confindustria România. Din grupul de lucru au făcut parte Gianluca Zanellato – delegatul teritorial al Confindustria la Cluj-Napoca, Antonio Patane – responsabil cu dezvoltarea internațională a organizației,  CEO al companiei FSP Global.

“Fabrica EMR este o unitate de producție de excelență care stă mărturie a unei istorii industriale alcătuite din idei inovatoare și mari intuiții. Este o companie dinamică, în plină expansiune, care se mândrește cu o experiență de peste 90 de ani.

Evoca Group, în Italia, are sediul în Valbrembo – Bergamo, iar produsele sale sunt utilizate în 140 de țări. 250.000 de aparate sunt produse în fiecare an și 600 de brevete înregistrate”, potrivit reprezentanților Confindustria.

Tur de uzină în Sălaj

Ei au fost întâmpinați de directorul general al EMR, Stefano Macalli, care a organizat un tur detaliat al unității de producție din Jibou (județul Sălaj). “Este un mediu de lucru extraordinar de îngrijit și de ordonat, din care reiese angajamentul companiei de a răspândi cultura siguranței la locul de muncă într-un context care a evoluat și din punctul de vedere al sănătății.

Regăsim în managementul Evoca Group un concept pe care îl exprimăm de ceva vreme și la care ținem foarte mult: cel de a proteja cel mai prețios bun pe care îl avem – oamenii.

Aderarea la Confindustria înseamnă a face parte dintr-o comunitate de afaceri italiană apreciată în această țară, sporind caracterul italian și forța rețelei asociative Confindustria în străinătate, în același timp consolidând și mai mult mărcile noastre la nivel internațional”, a precizat conducerea organizației.

Producătorul italian de espressoare Saeco a fost preluat, în 2009, de concernul olandez Philips, proprietarul brandului Senseo. În 2017, Philips a vândut divizia Saeco Professional (marca Gaggia) către firma italiană N&W Global Vending, controlată de fondul american Lone Star. Divizia de mașini de cafea pentru uz casnic a rămas în cadrul Philips. În noiembrie 2017, N&W și-a schimbat numele în Evoca Group.

Centrul de la Cluj, susținut de 16 companii

16 companii italiene, cu afaceri de 2 miliarde de euro, au fondat, în primăvară, Centrul Italian de Excelență Leonardo da Vinci (CIELV) de la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj. Acesta a fost constituit împreună cu Confindustria România prin implicarea Facultății de Știinte Economice și Gestiunea Afacerilor.

CIELV va aduce mai aproape de mediul universitar românesc cele mai mari investiții italiene din țară. Conducerea CIELV i-a fost încredințată lui Gianluca Zanellato. CIELV va contribui la promovarea colaborării dintre UBB și universitățile italiene și va propune burse de studii pentru studenți oferite de societățile din Confindustria.

Membrii fondatori ai CIELV sunt Antico & Partners, Crowe Finexpert Boscolo, IFIS, Intesa Sanpaolo, Manni Group, OCA Global, Pirelli Tyres, Prysmian, Reply Technology, Rifil, Monza România, SIAD, Tomasi Group, Unicredit Bank, GeoStru, Veta.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

"Babeș-Bolyai" demarează o suită de proiecte cu Universitatea Harvard

Articolul următor

Se caută 10 artiști pentru hub-ul de creație muzicală de la Buzad, Timiș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share