Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Campus de învățământ dual lângă Vivo. Are finanțare europeană de 21 milioane €

Consorțiul Integrat pentru Învățământ Dual (CIID), cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) lider de proiect și 22 de parteneri, a primit finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Prezentare de utilaje și tehnici agricole la una dintre stațiunile universității clujene de profil | Foto: USAMV

Complexul educațional din comuna Florești va fi ridicat cu bani din partea Uniunii Europene.

Consorțiul Integrat pentru Învățământ Dual (CIID), cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) lider de proiect și 22 de parteneri, a primit finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Asocierea a fost constituită în baza unui acord de parteneriat la nivel regional, cu o durată de minimum 15 ani și are drept obiectiv principal formarea profesională a elevilor și a studenţilor, pentru facilitarea inserţiei pe piața muncii a absolvenţilor învăţământului preuniversitar şi universitar.

CIID include 23 de parteneri, inclusiv Universitățile Medicină și Farmacie, Babeș-Bolyai și Tehnică. Acestora li se alătură Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Județean, Primăria Florești, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Colegiile Augustin Maior, Iulian Pop, Ana Aslan, Raluca Ripan, Liceul Aurel Vlaicu.

Dintre companii sunt prezente NTT Data România, Tehnofavorit, Bonas Import Export, Robert Bosch, Terapia, Moldovan Carmangerie, Emerson, Selgros Cash & Carry, Electrogrup Infrastructure.

Campus digitalizat

”Scopul programului-pilot constă în dezvoltarea unei educaţii duale centrate pe nevoile elevilor şi studenţilor în strânsă legătură cu nevoile pieţei muncii. Vor fi asigurate, în corelaţie cu piaţa muncii, diversificarea calificărilor şi creşterea numărului de absolvenţi printr-un parcurs educaţional complet pentru elevii înscrişi în învăţământul dual de nivel liceal ca să poată urma programele de învăţământ universitar.

Pregătirea profesională trebuie să devină eficientă şi relevantă pentru nevoile pieţei muncii, iar infrastructura socială să crească atractivitatea învăţământului profesional, prin spaţiile de cazare și de masă, laboratoare, săli de sport și multimedia, activităţile recreative. Infrastructura acestui campus va îngloba și o importantă componentă de digitalizare”, a spus rectorul USAMV, Cornel Cătoi.

Edificat pe terenul de la Șapca Verde

Finanțarea este destinată în principal construcției și operaționalizării campusului integrat pentru învământul dual, pe un teren aflat în proprietatea USAMV Cluj-Napoca, situat în comuna Florești, zona Răzoare (Șapca Verde), pe 30.000 mp. Valoarea eligibilă a proiectului este de 21,1 milioane de euro.

”Cele 88 de puncte obținute ne dau încrederea că munca depusă și-a atins scopul: de a da naștere unui produs veritabil, care să promoveze și să dezvolte învățământul dual în domenii cheie pentru Regiunea de Nord-Vest.

Prin parteneriatul solid pe care l-am construit vom putea influența în mod pozitiv climatul educațional în învățământul preuniversitar și terțiar universitar”, a declarat managerul de proiect, Adrian Oros, prorector al USAMV.

Proiectele selectate pentru finanțare
(Transilvania și Banat)

  • UMFST Târgu Mureș 103 mil. lei 89,60 p.
  • Municipiul Brașov 104 mil. lei 89,00 p.
  • Județul Bihor 82 mil. lei 91,20 p.
  • USAMV Cluj 104 mil. lei 88,00 p.
  • Univ. Politehnica Timișoara 103 mil. lei 89,00 p.
  • Univ. A. Vlaicu Arad 103 mil. lei 85,50 p.
  • Județul Maramureș 104 mil. lei 85,20 p.
  • Municipiul Deva 104 mil. lei 85,00 p.
  • Univ. L, Blaga Sibiu 104 mil. lei 84,60 p.
  • Municipiul Alba Iulia 104 mil. lei 83,00 p.
  • Municipiul Miercurea Ciuc 81 mil. lei 81,80 p.
  • Municipiul Reșița 102 mil. lei 81,50 p.
  • Municipiul Sf. Gheorghe 114 mil. lei 77,50 p.
  • Municipiul Hunedoara 88 mil. lei 74,90 p.
  • Orașul Simeria 101 mil. lei 74,25 p.

Sursa: Ministerul Educației

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

DS Smith își consolidează strategia de sustenabilitate „Now & Next”

Articolul următor
Bagaje doar cu strictul necesar, aplicația specifică instalată pe telefon, bilete rezolvate online sunt ultimii pași pe care îi parcurg cei ce se pregătesc pentru Electric Castle (EC). 

Orășelul din satul Bonțida. 15.000 oameni în campingul Electric Castle

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share