Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ardelenii de la Parapet şi Blue Line Energy au finalizat o centrală mixtă fotovoltaică şi eoliană în judeţul Tulcea

Sursa foto: Depositphotos

Companiile Parapet şi Blue Line Energy au construit împreună o centrală hibrid de producere a energiei din surse regenerabile cu o putere instalată  de 1,1 MW. Complexul fotovoltaic şi eolian din parcul eolian tulcean Beştepte a ajuns în acest moment la o capacitate totală de 7,25 MW. Pentru această putere, s-au investit aproximativ 10 milioane de euro.

Centrala hibrid este compusă din 2.652 de panouri fotovoltaice şi 3 turbine eoliene instalate. Parcul Beştepe este funcţional încă din 2014. După inaugurarea noilor elemente instalate, sistemul va genera o producţie anuală totală de 24 GW.  Contribuţia la reducerea emisiilor de dioxid de carbon a parcului hibrid Beştepe este de 20.400 tone anual.

CEO Parapet, Andrada Moldovan şi reprezentanţii Blue Line Energy

„Proiectul parcului hibrid solar şi eolian de la Beştepe, judeţul Tulcea, este unul de pionierat ce vine în întâmpinarea ţintelor ambiţioase ale României de decarbonizare şi asigurare a unor surse sustenabile de producere a energiei electrice. Datorită hibridizării, capacitatea instalată duce la variaţii mai reduse în procesul producţiei de energie, la o mai bună utilizare a sistemelor de transport şi de distribuţie şi, implicit, la menţinerea stabilităţii reţelelor. Salutăm parteneriatul cu Blue Line Energy şi mizăm pe extinderea proiectelor de acest fel, pentru o tranziţie energetică sustenabilă”, a declarat CEO Parapet, Andrada Moldovan.

„Ne propunem hibridizarea tuturor centralelor pe care le deţinem precum şi finalizarea investiţiilor începute deja pentru construirea unor noi capacităţi de producţie. O prioritate pentru companie este finalizarea investiţiilor propuse în capacităţile de stocare aprobate deja de către autorităţile competente în cadrul proiectelor hibride”, au declarat reprezentanţii Blue Line Energy.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Sursa foto: Depositphotos

55,1 milioane lei pentru Asocierea DIMEX – Orion Rebeca (Deva) și Gevis Proteam (Alba Iulia)

Articolul următor
Este vorba despre traseul situat între km 10+009 - km 12+000 și km 21+406 – km 24+890, aferente Autostrăzii Transilvania (A3) Brașov - Târgu Mureș - Cluj - Oradea, subsecțiunea 3A2: Nădășelu - Mihăiești (km 8+700 – km 25+500).

Autostrada Transilvania va fi deviată la ieșirea spre Sălaj. Apar două viaducte

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share