Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania se implică în finanțarea grupului Ameropa

Biroul de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat un sindicat de bănci în acordarea unei finanțări de 550 milioane de euro grupului elvețian Ameropa. 
Combinatul din Târgu Mureș este cel mai mare producător de îngrășăminte din România | Foto: Azomureș

Societatea bancară clujeană a intrat în consorțiul care a acordat creditul de o jumătate de miliard de euro.

Biroul de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat un sindicat de bănci în acordarea unei finanțări de 550 milioane de euro grupului elvețian Ameropa. Acesta deţine mari companii din agribusiness de pe plan local: Azomureș – cel mai mare producător de îngrășăminte din România, Ameropa Grains – important trader de cereale, Chimpex – lider în operațiuni portuare.

Sindicatul de bănci a fost format din Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank, ING Bank Romania, Unicredit Bank, Alpha Bank Romania, Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, Banca Comercială Intesa Sanpaolo Romania și GarantiBank International NV. Creditul sindicalizat va fi utilizat de entitățile din România ale grupului Ameropa pentru refinanțarea principalei facilități de credit din România.

NNDKP a acordat asistență băncilor pe tot parcursul proiectului, oferind consultanță în legătură cu aspecte complexe privind structurarea tranzacției (inclusiv implementarea unor facilități auxiliare și de tip acordeon) și în legătură cu pregătirea și negocierea documentelor de finanțare.

Echipa NNDKP implicată în această tranzacție a fost coordonată de Valentin Voinescu, Partener, practica de drept bancar și finanțări și i-a inclus pe Alexandru Ciambur, asociat senior, Cătălina Dan, asociat, din cadrul aceleiași practici.

„Sindicatul de anvergură a inclus aproape toate numele mari din zona de corporate banking din sistemul românesc, într-o tranzacție care poate fi considerată una cu adevărat remarcabilă pentru ultimul deceniu, nu neapărat numai datorită dimensiunii acesteia, dar și prin complexitatea tehnică excepțională”, a declarat Valentin Voinescu.

NNDKP a mai asistat în trecut băncile finanțatoare în legătură cu finanțarea de 347 de milioane de euro acordată grupului Ameropa. Membrii echipei au fost implicați în tranzacții de finanțare de 5 miliarde de euro în sectoare precum agribusiness, energie, imobiliar, infrastructură, comerț, producție sau tehnologie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
ANIS și 138 de compani au adresat Guvernului României un memoriu pentru a semnala impactul impozitării veniturilor salariaților din IT.

Revolta IT-iștilor din Transilvania. Se opun impozitării salariilor din domeniu

Articolul următor

Sistem nou de irigare, peste 2.000 mp de peluză în Piața Unirii din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share