Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte pentru Universități de stat, de 21 milioane euro

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a lansat, în 04.08.2023 un apel de proiecte în valoare de 21 milioane euro. Sesiunea oferită de ADR Vest din poziţia de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027 se adresează instituţiilor de învăţământ superior de stat.  A fost publicat Ghidul solicitantului de finanțare PRV/6.1.D/1 aferent Intervenției regionale 6.1. D – Universități.

Cheltuielile eligibile se referă la două tipuri de activităţi: dotarea/ echiparea/ modernizarea/ reabilitarea infrastructurii educaționale universitare de stat, respectiv creșterea calității și accesului la educație, inclusiv pentru dezvoltarea de noi specializări, de tipul celor finanțate prin Fondul Social European Plus (FSE+).
Capitolul referitor la dotarea cu mobilier și echipamente specifice, necesare spațiilor universitare vizează achiziţii pentru laboratoare, săli de curs și seminar, amfiteatre, aule, etc., în acord cu noile tendințe educaționale și tehnologice. Tot aici, universităţile vor putea investi în dotarea cu programe informatice, licențe, software și brevete, dezvoltarea de platforme e-learning și alte platforme digitale în cadrul universității.  Bibliotecile digitale, digitalizarea cursurilor etc.  sunt, de asemenea, incluse.
Într-un procent limitat se vor finanța lucrări de modernizare/ reabilitare a infrastructurii de învățământ.

Capitolul referitor la activitățile de creștere a calității și accesului la educație, respectiv dezvoltarea de noi specializări susţine patru direcţii:
Încheierea de noi parteneriate cu sectorul public/ privat pentru facilitarea tranziției de la educație la un loc de muncă, prin programe de internship;
Îmbunătățirea cursurilor existente și adaptarea la cerințele pieței;
Dezvoltarea de noi programe de master și noi cursuri de formare continuă;
Implementarea de măsuri/ acțiuni menite să faciliteze și să promoveze accesul egal la educația terțiară de calitate, inclusiv pentru grupurile vulnerabile.

Cele 21 de milioane de euro alocate în cadrul acestui apel de proiecte sunt îndreptate pentru creșterea performanței instituțiilor de învățământ superior de stat din Regiunea Vest și a relevanței lor pentru piața muncii.

Instituţiile care pot beneficia de apelul de proiectul lansat de ADR Vest

Aria de eligibilitate se referă la instituţiile de învăţământ superior de stat care au sediul social și/sau desfășoară activități de învățământ superior în Regiunea Vest. Este vorba despre: Universitatea Aurel Vlaicu din AradUniversitatea din PetroșaniUniversitatea Politehnică TimişoaraUniversitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din TimișoaraUniversitatea de Vest din Timișoara; Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara; Centrul Universitar UBB din Reșița.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Băile Herculane vor găzdui între 1-17 septembrie Bienala patrimoniului cultural din România

Articolul următor

Consiliul Județean Hunedoara a alocat peste 1,8 milioane de lei pentru drumul spre Parâng

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share