Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliul Județean Hunedoara a alocat peste 1,8 milioane de lei pentru drumul spre Parâng

Pentru a facilita accesul către stațiunea montană Parâng din Hunedoara, Consiliul Județean a investit Peste 1,8 milioane de lei. Drumul are o lungime de aproximativ 800 de metri. Pentru construirea acestui drum a fost atribuit un contract de execuție a lucrărilor la sfârșitul lunii iulie. Şantierul a fost inaugurat în primele zile ale lunii august.

„Tronsonul de 825 de metri este drum pietruit. Starea tehnică a drumului județean este precară, cu zone fără dispozitive de scurgere a apelor pluviale, combinată cu uzura provocată de circulația mijloacelor de transport grele, cât și de efectul îngheț – dezgheț din timpul iernii, care în zonă are o perioadă mai lungă, datorită expunerii și altitudini”, sunt informaţiile conţinute de documentația investiției.

Lucrările care vor fi executate constau în terasare, pietruire și acoperiri cu asfalt. De asemenea, contractul mai prevede realizarea de canale și rigole pentru scurgerea apelor pluviale.

“Promisiunea făcută celor care dețin cabane și alte spații de cazare în zona Masivului Parâng devine realitate. Ca parte a echipei președintelui Laurențiu Nistor, mă bucur să pot anunța că au început lucrările de modernizare a unui sector de aproximativ 800 m al DJ 709F, practic continuarea proiectului finalizat în urmă cu ceva vreme de către Consiliul Județean Hunedoara” scrie Costel Avram, Administratorul Public al Consiliului Judeţean Hunedoara pepagina personală de social media.

Drumul spre staţiunea montană Parâng este situat la peste 1.600 de metri altitudine. Acesta completează traseul șoselei construite în anii 2018 – 2021, printr-o investiție de aproximativ 18 milioane de lei. Finanțarea a fost asigurată prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte pentru Universități de stat, de 21 milioane euro

Articolul următor

Salariul mediu net în Satu Mare – 3.682 lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share