Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul, cel mai bun oraș studențesc în 2023

Potrivit informațiilor date recent publicității, în România, prima poziție în QS este ocupată de municipiul Cluj-Napoca (locul 137 la nivel internațional), urmat de București (141 internațional) și Timișoara (151-160 internațional).

Cluj-Napoca rămâne și în acest an cel mai bun oraș studențesc al României, conform clasamentului QS al celor mai bune orașe academice pentru studenți.

Potrivit informațiilor date recent publicității, în România, prima poziție în QS este ocupată de municipiul Cluj-Napoca (locul 137 la nivel internațional), urmat de București (141 internațional) și Timișoara (151-160 internațional). În total, în clasamentul QS au fost incluse peste 160 de orașe, primele zece poziții fiind ocupate de Londra, Tokyo, Seul, Melbourne, Munich, Paris, Sydney, Berlin, Zurich și Boston.

„Faptul că în al doilea an consecutiv orașul Cluj-Napoca ocupă primul loc în România ca cel mai bun centru academic pentru studenți este un lucru foarte important, dar nu neobișnuit.

Orașul găzduiește cea mai veche și cea mai mare universitate a țării (UBB) și alte cinci instituții publice de învățământ mai specializate, repere în domeniul lor la nivel național (UMF, UTCN, USAMV, UAD și ANMGD), toate reunite în Uniunea Universităților Clujene (UUC).

Este important să menținem acest standard prin cooperarea dintre universitățile clujene și cu autoritățile locale”, declară președintele UUC și rectorul UBB, Daniel David.

Clasamentul QS al celor mai bune orașe academice pentru studenți are la bază indicatori academici, de accesibilitate și de calitate a vieții și a fost publicat începând din 2019. România a pătruns în clasament în ultimii doi ani, Cluj-Napoca ocupând mereu prima poziție în țară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Asocierea Precon Transilvania – Citadina 98 va face lotul Biharia – Chiribiș din A3

Articolul următor

TOP 5 domenii de activitate cele mai căutate de tineri în 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share