Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încă un liceu orădean reabilitat energetic

Reabilitarea Liceului German „Friedrich Schiller” a fost aprobată de Consiliul Local.

 În ședința de îndată de joi, 10 august, consilierii locali au aprobat depunerea proiectului, a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) și a indicatorilor tehnico–economici la faza DALI în vederea reabilitării energetice a Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” situat pe str. William Shakespeare, nr.22.

Investiția se realizează în cadrul Programului Regional Nord-  Vest 2021 – 2027 și presupune reabilitarea clădirii Liceului Teoretic German F.Schiller Oradea, în vederea creșterii calității infrastructurii educaționale din municipiul Oradea.

În ce constă reabilitarea

Lucrările care vor fi executate în acest scop sunt: reabilitarea termică a fațadelor, acoperișului și subsolului, înlocuirea tâmplăriei, intervenții la instalațiile termice și electrice pentru creșterea eficienței din punct de vedere energetic, precum și gestionarea inteligentă a energiei.

Se propune ca spațiile clădirii să se transforme în spații moderne, curate și multifuncționale, din care se vor elimina finisajele parazitare, iar exteriorul degradat să fie curățat, reabilitat.

De asemenea, se are în vedere reamenajarea grupurilor sanitare de la parter, pentru fete, băieți și persoane cu dizabilități; amenajarea unor noi grupuri sanitare la etaj, suprapunându-se peste cele de la parter existente. Totodată, se propune amenajarea sălii profesorale la etaj într-un alt spațiu decât cel existent.

Finanțarea investiției se va realiza din bugetul local, bugetul de stat și finanțare FEDR, valoarea totală a investiției fiind 13.291.431,12 lei fără TVA. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mai puțini șomeri în Bihor. Vezi care sunt meseriașii cei mai căutați de angajatori

Articolul următor

Traficul din comunele ZMO, descongestionat prin fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share