Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mai puțini șomeri în Bihor. Vezi care sunt meseriașii cei mai căutați de angajatori

Cele mai multe oferte de angajare provin din sectoarele: Construcții, HoReCa, Retail, Auto.

La sfârșitul lunii iulie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor erau înregistrați 2.726 șomeri (din care 1.503 femei), rata șomajului fiind de 1,16% .

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 1,2 %, în această lună acest indicator a înregistrat o scadere cu 0,04 pp. Din totalul de 2.726 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Bihor, 1.123 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 1.603 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 1.986  șomeri provin din mediul rural și 740 sunt din mediul urban.

Structura șomajului

Pe grupe de vârstă, cei mai mulți șomeri au vârsta peste 55 de ani – 681 (25%), foarte aproape fiind grupa șomerilor cu vârsta cuprinsă între 40 – 40 de ani – 680 (25%). Urmează grupa șomerilor cu vârsta cuprinsă între 50 și 55 de ani – 562 (20%), a șomerilor cu vârsta cuprinsă între 30 și 39 de ani – 377 (14%), a celor sub 25 de ani – 266 (10%) și a celor cu vârsta cuprinsă între 25 și 29 de ani (6%).

În ceea ce privește gradul de școlarizare, peste 55% dintre șomerii bihoreni au de abia studii primare sau gimnaziale.

„Șomerii cu studii primare au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Bihor (30%), urmați de cei cu studii gimnaziale (26%), iar 1,7% au absolvit studiile postliceale. Șomerii cu studii liceale reprezintă 20% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii profesionale 14,2% iar cei cu studii superioare reprezintă 8,1%”, a observat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 12,8% persoane foarte greu ocupabile, 36% greu ocupabile, 46,1% mediu ocupabile, iar 5,1% sunt persoane ușor ocupabile.

„Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, spune Békési Csaba.

Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Bihor sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Bihor la adresa www. anofm.ro.

 

Aproape 1.000 de joburi în Bihor

Din ultimele date ale AJOFM Bihor rezultă că în Bihor sunt 970 de locuri de muncă la dispoziția celor care doresc să se angajeze. Dintre acestea, 571 sunt la Oradea.

Cele mai multe oferte de angajare sunt pentru: agenți de securitate (Partizan Security, Proxiguard), agenți de vânzări, ajutor bucătar, asistent manager, bucătari, brutari, barman, cameriste, conducători auto transport de mărfuri (H. Essers, Iubi Exim, Lancetti Transport), confectioner îmbrăcare volane în piele (TRW Automotive Safety Sys), contabili, controlori de calitate, croitori, dulgheri, electricieni, faianțari, femei de serviciu, fierari betoniști, ingineri de diferite specializări, IT-ști, kinetoterapeuți, lăcătuși, lucrători comerciali, mecanici auto, montatori subansamble, muncitori necalificați, operatori CNC, șoferi, stivuitoriști, sudori, tehnicieni mentenanță, sudori, vânzători, etc.

Lista locurilor de muncă vacante din Bihor aici: Locuri de muncă vacante in Bihor

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Directorul general al Hampton by Hilton Cluj, Zsolt Torjai, face radiografia hotelului la un deceniu de existență.

Zsolt Torjai: “Clienții nu mai cumpără cazare, ci experiențe plăcute”

Articolul următor

Încă un liceu orădean reabilitat energetic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share