Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centrul Social de Zi și-a deschis porțile la Băile Figa

La evenimentul de prezentare a Centrului Social de Zi (CCZ) au fost prezenți ministrul finanțelor, Marcel Boloș, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, oficialități județene și locale.
Noul centru grupează terapii de recuperare prin aparatură de ultimă generație | Foto: CJ Bistrița-Năsăud

Investiția de 5 milioane de euro a fost dată în folosință în orașul bistrițean Beclean.

La evenimentul de prezentare a Centrului Social de Zi (CSZ) au fost prezenți ministrul finanțelor, Marcel Boloș, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, oficialități județene și locale.

CSZ oferă servicii socio-medicale complexe: terapii cu unde șoc Shockwave, drenaj limfatic, magnetoterapie, electroterapie, kinetoterapie, terapie prin mișcare, sală de fitness, terapie cu unde scurte Shortwave, terapie prin radiofrecvență, laseroterapie, sală de recuperare prin termoterapie, împachetări cu parafină, împachetări cu nămol, baie galvanică (4 celule), hidromasaj.

Mai există cabinete medical și de consiliere psihologică, cameră de relaxare, spații administrative. Frumusețea CSZ o reprezintă pista de biciclete și zona pietonală de 1 km, spațiul de joacă exterior de 1ha de care se bucură zeci de copii zilnic, amfiteatrul verde în aer liber unde se vor organiza periodic spectacole și vizionări de film.

Proiect pe bani europeni

CSZ cuprinde terapii de recuperare fizică și psihică prin intermediul aparaturilor de ultimă generație, care vor contribui la îmbunătățirea calității vieții pentru toate tipurile de persoane, inclusiv categorii vulnerabile.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 13 – „Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiţii 9b – „Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare”, Obiectivul specific 13.1 – „Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România”.

Obiectivul general îl constituie prevenirea marginalizării și excluziunii sociale; creșterea gradului de incluziune socială și îmbunătățire a calității vieții pentru grupuri vulnerabile: persoane de vârsta a treia și alte categorii identificate ca vulnerabile medical sau social de la nivelul comunității, inclusiv cu dizabilități; copii care provin din familii aflate în dificultate; persoane toxico-dependente din orașul Beclean.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 5 milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Modernizarea și extinderea Maternității Oradea se va face cu finanțare prin PNRR

Articolul următor
Prima dată când AIAIC a reuşit acestui prag înregistrat într-un an a fost în 2017. De atunci, cu excepţia anilor pandemici 2020 şi 2021, în fiecare an a existat această posibilitate de a marca reuşita printr-un moment aniversar.

Pasagerul 2 milioane, sărbătorit cu două luni mai devreme la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share