Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se fac înscrieri la Premiile Orașelor Verzi

Competiția ”Premiile Orașelor Verzi” dedicată municipalităților din România își prelungește termenul de înscriere al proiectelor până la data de 25 august, inclusiv.

Forumul Orașelor Verzi și Asociația Municipiilor din România lansează Premiile Orașelor Verzi 2023, o inițiativă care își propune să recunoască și să premieze eforturile municipalităților române de a deveni mai verzi și mai sustenabile.

Cea de-a doua ediție a Premiilor Orașelor Verzi are ca scop recunoașterea și premierea ambițiilor și eforturilor depuse de municipalitățile din România în direcția unei dezvoltări mai sustenabile, a reducerii impactului asupra mediului și promovării investițiilor verzi.

Toate municipalitățile din țară sunt încurajate să aplice și să își împărtășească realizările în promovarea sustenabilității și protejarea mediului. Pentru a fi eligibile, municipalitățile trebuie să fi implementat proiecte de succes care au vizat reducerea impactului asupra mediului și care au fost finalizate în cursul anului 2023.

Înscrierile pot fi depuse în perioada 24 iulie – 25 august 2023, iar procesul de selecție și jurizare se va derula ulterior pentru a identifica cele mai inspiraționale și eficiente proiecte. Gala de premiere va avea loc în cadrul Conferințe de politici publice de Mediu, parte integrantă a Forumului Orașelor Verzi, în 7 septembrie 2023.

Domenii premiate

Categoriile pentru această ediție vor recompensa excelența în următoarele domenii:

  • Transport public sustenabil – Un premiu dedicat inovației în domeniul transportului public ecologic, care contribuie la reducerea emisiilor de carbon și la creșterea calității vieții în orașe;
  • Mobilitate velo – Un premiu ce recunoaște eforturile pentru promovarea mobilității durabile și a utilizării bicicletelor ca mijloc de transport în orașe;
  • Economie circulară și managementul deșeurilor – Municipalitatea care demonstrează un angajament remarcabil în promovarea economiei circulare și gestionarea responsabilă a deșeurilor va fi recompensată cu acest premiu;
  • Energie verde – Acest premiu va fi acordat unei municipalități care a făcut progrese semnificative în promovarea și adoptarea energiei verzi și regenerabile;
  • Planificare urbană sustenabilă – O municipalitate care a implementat cu succes o planificare urbană sustenabilă, luând în considerare nevoile comunității și protecția mediului, va fi recompensată în această categorie;
  • Parcuri și păduri urbane – Un premiu special pentru o municipalitate care a investit în dezvoltarea și îngrijirea parcurilor și pădurilor urbane, oferind astfel o oază de verdeață în mediul urban.

„Încă de la prima ediție a Forumului Orașelor Verzi, Asociația Municipiilor din România a fost partener al Primăriei Brașov și a susținut necesitatea schimbului de bune practici în vederea dezvoltării unor comunități locale verzi. Administrațiile publice locale din România nu sunt indiferente schimbărilor și acționează atât în raport cu obiectivele ambițioase ale Comisiei Europene în materie de tranziție verde, cât și în concordanță cu cele setate la nivel național de Guvernul României. Inițiativa premierii Orașelor Verzi reprezintă un prilej de recunoaștere și recompensare a eforturilor municipalităților din România în promovarea dezvoltării sustenabile și a măsurilor de protecție a mediului înconjurător care contribuie la comunități mai verzi și mai durabile. Încurajez astfel municipiile să-și împărtășească succesele prin înscrierea în competiție, demonstrând astfel angajamentul lor ferm față de o dezvoltare urbană mai responsabilă și față de protejarea mediului înconjurător”, încurajează Emil Boc, președinte AMR, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Înscriere

Pentru a participa la Premiile Orașelor Verzi, municipalitățile trebuie să completeze și să transmită un formular de înscriere disponibil pe site-ul oficial al Forumului Orașelor Verzi la adresa www.fovbv.ro/premiile-oraselo-rverzi. Documentele relevante și susținerea proiectelor pot fi încărcate online pentru a valida aplicația.

Forumul Orașelor Verzi și Asociația Municipiilor din România invită toți cetățenii să susțină această inițiativă și să promoveze un viitor mai verde și mai sustenabil pentru toate orașele noastre.

Pentru mai multe informații despre înscrieri și regulamentul de participare, vizitați https://fovbv.ro în secțiunea dedicată Premiilor Orașelor Verzi.

Despre Forumul Orașelor Verzi:

Forumul Orașelor Verzi este un eveniment anual dedicat sustenabilității și transformării urbane. Scopul său este de a promova schimbări pozitive în mediul urban prin intermediul dialogului, educației și colaborării între actorii relevanți. FOV își propune să creeze o rețea de municipalități verzi și să ofere platforme de schimb de experiență și bune practici.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

26 proiecte depuse în cadrul Programului de bugetare participativă la Oradea

Articolul următor

LASTING System Timișoara devine distribuitor Grandstream în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share