Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un nou pasaj rutier subteran la Oradea

Joi, 17 august 2023, Consiliul Județean Bihor a depus cererea de finanțare cu fonduri europene pentru proiectul „Implementare soluții de creștere a siguranței traficului pe rețeaua de drumuri județene din Județul Bihor”.

În cadrul acestui proiect, se dorește realizarea unui pasaj subteran, în Oradea, la intersecția străzilor Oneștilor cu Tudor Vladimirescu și, în plus, amenajarea a 144 de treceri de pietoni, pe drumurile județene, cu semnalizare inteligentă.

La începutul lunii august 2023, Consiliul Județean Bihor a votat preluarea străzii Oneștilor în administrare și clasificarea ca drum județean, astfel încât să poată să depună proiectul cu fonduri europene. Acesta a fost clasificat ca DJ 797H.

Lucrarea ar urma să aibă, cu tot cu rampe de acces, o lungime de 191 metri, din care 41,8 metri pasajul propriu-zis. Gabaritul de trecere al acestuia va fi de 4,5 metri.

Costurile pentru pasaj se ridică la 61.925.832,03 lei, cu TVA.

Treceri pietonale inteligente

Cea de-a doua componentă a proiectului prevede amenajarea a 144 de treceri de pietoni în interiorul localităților străbătute de drumuri județene din județul Bihor. Trecerile vor fi iluminate cu led și vor avea un ,,sistem inteligent”, în sensul în care, la apropierea unui pieton de trecere, intensitatea luminii se va accentua.

Această a doua componentă are o valoare de 12.090.820,48 de lei, cu TVA.

Prin realizarea acestor proiecte se va reduce, pe de-o parte, conflictul în trafic (în cazul pasajului subteran) și, pe de altă parte, se vor reduce accidentele rutiere în care sunt implicați pietonii, prin creșterea siguranței trecerii drumurilor județene.

Proiectul ,,Implementare soluții de creștere a siguranței traficului pe rețeaua de drumuri județene din Județul Bihor” a fost depus în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, Obiectivul de politică 3: O Europă mai conectată prin creșterea mobilității, Prioritatea 5: O regiune accesibilă, Obiectivul specific 3.2.: Dezvoltarea și creșterea unei mobilități naționale, regionale și locale durabile, reziliente la schimbările climatice, inteligente și intermodale, inclusiv îmbunătățirea accesului la rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T) și a mobilității transfrontaliere.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

LASTING System Timișoara devine distribuitor Grandstream în România

Articolul următor

ABSL: România trebuie să rămână competitivă în plan regional și mondial în industria serviciilor pentru afaceri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share