Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zilele Culturii Maghiare la Oradea

O nouă ediție a evenimentului Zilele Culturii Maghiare Oradea s-a desfășurat în perioada 19-21 august în Piața Unirii din Oradea.

Ediția 2023 a cuprins se desfășoară pe parcursul a trei zile și cuprinde activități dedicate întregii familii: muzică, dansuri cu specific maghiar, meșteri populari, bunătăți culinare, activități pentru copii, spectacole de teatru și mult așteptatele care alegorice.

Parada carelor alegorice a avut loc luni, 21 august, pe străzile Oradiei și a cuprins patru care: unul al orașelor Oradea și Debrețin, coroana Sfântului Ștefan, carul Filarmonicii Kodály Debrețin și carul Grupului Marnevall.

Carul de flori comun al Oradiei și Debrecenului – Meridianul Zero

Carul cu flori comun al Oradiei și Debreținului marchează una dintre cele mai importante descoperiri ale Europei: primul observator astronomic european care a luat naștere în Oradea. Timp de peste două secole, între 1464 și 1667, Meridianul Zero, folosit pentru crearea hărților de navigație, a fost amplasat în Cetatea Oradea. Meridianul Zero are o importanță deosebită, având un rol esențial în dezvoltarea navigației și cartografiei și reprezintă și azi dorința de cunoaștere și descoperire.

Coroana Sfântului Ștefan – reprezintă coroana cu care au fost încoronați cei mai mulți dintre suveranii Regatului Ungariei, din Evul Mediu începând cu 1075 și până în data de 30 decembrie 1916.

 

Filarmonica Kodály Debrețin – sărbătorește un secol de existență. Ansamblul, cunoscut inițial ca Orchestra Filarmonicii MÁV Debrețin, are o istorie care acoperă aproape întregul secol al XX-lea, cu mii de concerte, apariții în teatre și turnee internaționale. Carul cu flori realizat cu ocazia sărbătoririi centenarului are în centru un dirijor, care prin gesturile sale unitare armonizează întreaga orchestră.

Gastronomie – Grupul Marnevall, este unul dintre cei mai importanți jucători locali din industria alimentară, lansând în acest an primul lor car cu lor inspirat de produsul în formă de dinozauri, Jura Bites.

Organizatorii evenimentului au fost: Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) și Primăria Municipiului Oradea.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a semnat contractul pentru operarea stației de biogaz de la Săcueni

Articolul următor

Wizz Air a marcat cea de-a șaptea aniversare a bazei sale din Sibiu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share