Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ligia Deca: „Oradea și Bihorul sunt pionieri în ceea ce privește învățământul dual”

Aflat într-o vizită de lucru la Oradea, vineri, 25 august 2023, ministrul Educației, Ligia Deca a semnat contractul de finanțare prin PNRR pentru Campusul Școlar pentru Învățământ Dual din Oradea, primul centru de acest fel din România.

La eveniment au fost prezenți, Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, Florin Birta, primarul Oradiei, Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea, Mircea Mălan, vicepreședintele CJ Bihor și Horea Abrudan, inspectorul general al ISJ Bihor.

Ilie Bolojan a mulțumit partenerilor implicați în proiect, după care, Mircea Mălan, cel care a gestionat proiectul, a făcut o scurtă prezentare a acestuia.

Mircea Mălan i-a prezentat Ligiei Deca Campusul Școlar pentru Învățământ Dual

„Îi mulțumesc și eu doamnei ministru Deca pentru sprijinul  pe care l-a acordat să realizăm această investiție în valoare de 29 de milioane de euro. O investiție care practic va pune la dispoziția elevilor și a mediului de afaceri una dintre cele mai performante infrastructuri educaționale din țară”, a precizat Mircea Mălan.

Acesta a vorbit și despre vizitele efectuate de elevii de clasele VII – și VIII împreună cu diriginții și părinții la Campusul Școlar pentru Învățământ Dual din Oradea. Și lucru îmbucurător, 80% dintre cei care vor urma școala din toamnă în acest campus, au pus ca prima opțiune la examen specializările campusului.

Proiect de succes

Ligia Deca a spus că este convinsă că acest campus va fi un proiect de succes pentru Oradea și Bihor.

„Pentru noi este minunat că primul contract se poate semna în interiorul unui campus dual care este aproape gata. Și aici este meritul autorităților publice locale din județ și din oraș. Mobilizarea autorităților publice locale din județ și din Oradea a fost una deosebită și importanța acestui subiect a fost înțeleasă cu mult înainte de lansarea liniei de finanțare dedicate pentru campusurile de integrare. De altfel cred eu că este simbolic faptul că semnăm astăzi primul contract aici, pentru că peste 40% dintre elevii înscriși la învățământul dual din România se regăsesc în județul Bihor. Este o tradiție în județul Bihor, să dea un exemplu național în ceea ce privește apropierea școlii, în ansamblul său, preuniversitar sau universitar, de nevoile pieței muncii”, a declarat ministrul Educației.

Aceasta a remarcat faptul că ruta duală nu mai înseamnă ceea ce se știa în urmă cu 10 – 12 ani. Înseamnă și adaptarea la progresul tehnologic, și parteneriatul strâns cu mediul universitar.

 

„Ceea ce s-a semnat astăzi, de fapt, cimentează un lucru pe care-l știam demult. Și anume că Oradea și județul Bihor sunt pionieri în ceea ce privește învățământul dual. Și pentru asta doresc să vă mulțumesc”, a conchis Ligia Deca.

Ministrul Educației a trecut în revistă stadiul lucrărilor la Campusul Școlar pentru Învățământ Dual din Oradea, după care a vizitat Universitatea din Oradea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Identitatea Gastronomică Locală văzută prin Lecturile Culinaria Banatica

Articolul următor

Peste 525 de milioane euro vor ajunge în județul Hunedoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share