Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 525 de milioane euro vor ajunge în județul Hunedoara

Sursa foto: ADR Vest

Mai mult de 525 de milioane de euro vor ajunge în județul Hunedoara în cadrul Programului Tranziție Justă în Regiunea Vest,  pentru care a ADR Vest devenit Organism Intermediar.

În urma încheierii unui acord între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, privind delegarea atribuțiilor din cadrul Programului Tranziție Justă, Agenţia de Dezvoltare Regională  Vest  a devenit Organism Intermediar pentru „Prioritatea 2 a programului – Județul Hunedoara”.  Astfel, ADR Vest va gestiona procesul de evaluare, selecție, contractare și implementare a proiectelor finanțate prin Programul Tranziție Justă în județul Hunedoara.

Programul Tranziție Justă în județul Hunedoara

Programul de Tranziție Justă oferă sprijin populației, economiei și mediului în zonele care au avut de suferit de pe urma închiderii minelor sau rafinăriilor. Judeţul Hunedoara este, din acest punct de vedere, unul din cele mai afectate judeţe ale României.

Obiectivul principal al programului este acela de a genera locuri de muncă durabile și sigure, să susţină  diversificarea economică pe termen lung a regiunilor afectate. Programul urmărește să faciliteze tranziția acestor zone spre neutralitatea climatică,  respectând principiul potrivit căruia”nimeni nu este lăsat în urmă”.

Bugetul de 525 de milioane euro al Programului în judeţul Hunedoara

Din cele 2,5 miliarde de euro, ce reprezintă totalul alocărilor bugetare ale acestui probram, pentru județul Hunedoara s-au convenit finanţări în cuantum de 525 milioane  euro. Contribuţia Uniunii Europene prin Fondul pentru Tranziție Justă este de 446 milioane de euro, urmând ca 78,8 milioane  să fie atraşi pe principiul contributivităţii din surse naționale.

Adrian Mariciuc, director general adjunct al ADR Vest

„Tranziția către un viitor cu emisii scăzute de carbon este o sarcină complexă. Companiile, angajații, mediul public și societatea în general vor trebui să colaboreze, să inoveze și să valorifice noi tehnologii, noi lanțuri valorice și noi moduri de lucru. Ne propunem ca împreună cu toți cei care vor dezvolta proiecte în județul Hunedoara să ne ridicăm la înălțimea acestor așteptări”, a declarat Adrian Mariciuc.

Gorj, Dolj, Galați, Prahova și Mureș sunt şi ele cuprinse în programul Tranziţie Justă. Pentru judeţele beneficiare ale acestui program a fost fixat ca obiectiv de atins până la finalul programului, crearea a peste 11.000 de locuri de muncă.

Până în 31 august, ghidul solicitantului pentru acțiunea „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului” – componenta „Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă” din cadrul Programului Tranziție Justă 2021 – 2027se află în consultare publică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ligia Deca: „Oradea și Bihorul sunt pionieri în ceea ce privește învățământul dual”

Articolul următor

Weinfest Mediaș va avea loc în acest an într-un format nou

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share