Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Identitatea Gastronomică Locală văzută prin Lecturile Culinaria Banatica

Sursa foto: Culinaria Banatica

Lecturile Culinaria Banatica  au ajuns la ce de al patrulea episod din seria inspirată din identitatea gastronomică locală a regiunii Banat, care a avut loc în 25 august 2023 la Timişoara.

Chef Oana Irina Coantă şi jurnalistul gastronomic Cosmin Dragomir vor explora dinamica dintre tradițiile culinare vechi și abordările inovatoare, și cum acestea influențează evoluția bucătăriei locale din această zonă, explorându-i identitatea culinară autentică.

De la tradițional la modern, amestecuri culturale și provocări în industria culinară, toate au fost discutate într-un dialog animat și informativ. Moderatorul evenimentului şi iniţiatorului proiectului, Caius Merșa, a condus discuția către subiecte ce au suscitat un viu interes, legate de tradițiile și evoluția bucătăriei locale bănăţene.
Au fost devoalate pentru cei pasionați de arta culinară, câteva secrete culinare și noi perspective ale lumii gastronomice.

Subiecte atractive în cadrul Lecturile Culinaria, episodul 4

Întâlnirea de vineri, 25 august a avut câteva teme în jurul cărora s-au iscat dialoguri de larg interes. Amestecuri Culturale: modul în care diverse influențe culturale au contribuit la formarea identității gastronomice unice a zonei Banatului, tendințele îndreptate spre exclusivitatea produselor locale – analiza modului în care se dezvoltă tendințele de a promova și prezenta produsele locale într-o manieră unică și exclusivistă.

De asemenea, turismul culinar şi felul cum poate gastronomia locală să devină un motor pentru turism și cum se pot integra experiențele culinare în oferta turistică a regiunii, au fost abordate alături de elemente leagate de conservare vs. evoluție– provocarea de a păstra autenticitatea rețetelor tradiționale în contextul unei lumi în schimbare constantă.

Evenimentul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Centrul De Proiecte prin programul GROW, cu fonduri de la Ministerul Culturii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ROREG te ajută în implementarea proiectelor europene

Articolul următor

Ligia Deca: „Oradea și Bihorul sunt pionieri în ceea ce privește învățământul dual”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share