Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ROREG te ajută în implementarea proiectelor europene

Sursa foto: Deposit photos

Să iniţiezi şi să implementezi proiecte europene poate fi anevoios. De aceea, Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România – ROREG a elaborat şi lansat un proiect de nivel național, unic în felul său. Proiectul constă într-o serie de tutoriale video de tip e-learning, care se adresează angajaţilor din Unitățile Administrativ Teritoriale din mediul urban ale României.

Prin această serie de video-lecţii, iniţiatorii  le oferă beneficiarilor de proiecte europene  şansa de a deprinde şi dezvolta competențe utile în gestionarea și implementarea cu succes a proiectelor finanțate din surse europene.

Grupul din cadrul ROREG care a dezvoltat acest proiect a conceput materialele  într-o manieră comodă, abordabilă oricăror niveluri de învăţare, inovatoare și adaptată nevoilor de apitudini necesare implementării programelor regionale de finanțare.

Ce conţin lecţiile ajutătoare pentru implementarea proiectelor europene

Proiectul constă din 40 de tutorialele racordate la patru tematici diferite, şi anume          Planificare Strategică, Management de Proiect, Documentații tehnico – economice. Proprietatea, respectiv Achiziții publice.

„Lucrăm de mai multă vreme la acest proiect-resursă, prin care să accesibilizăm accesul reprezentanților autorităților locale la materiale informative cu privire la implementarea de proiecte cu fonduri europene. Calitatea acestor proiecte depinde foarte mult de calitatea muncii oamenilor care se ocupă de ele și de aceea noi îi susținem cu aceste cunoștințe. Cele 40 de tutoriale propun o experiență de învățare modernă și oferă marele avantaj că pot fi accesate oricând și de oriunde. Sperăm ca și prin ele să aducem plusvaloare proiectelor europene implementate în România”, a declarat Sorin Maxim, președintele Asociației ROREG.

Peste șase ore de conținut

Cei interesaţi vor găsi informații extrem de utile. Dezvoltarea de abilități în planificarea strategică se vor referi la dobândirea de cunoștințe și instrumente pentru elaborarea planurilor strategice la nivel local, cu scopul de a îndeplini nevoile comunităților și de a stimula dezvoltarea durabilă.

În ceea ce priveşte dezvoltarea și consolidarea competențelor în managementul de proiect, clipurile vor conţine tehnici și instrumente fundamentale pentru planificarea, implementarea și monitorizarea proiectelor locale.

De mare folos sunt şi informaţiile legate de regulamentele și procedurile specifice achizițiilor publice. În acest caz va fi abordat ciclul complet al unui proces de achiziție publică, începând de la identificarea nevoilor și până la contractarea furnizorului, cu accent pe etapele cheie și documentele relevante.

De asemenea, se vor putea găsi referinţe despre elaborarea documentației tehnico-economice: cum se prezintă tipurilor de documentații și cerințele specifice, aspectele legale și reglementările specifice care trebuie respectate, în concordanță cu legislația națională și internațională.

Tutorialele au fost elaborate de Asociația ROREG în colaborare cu 23Film Studio. Colecţia e susținută de cele 8 Agenții pentru Dezvoltare Regională din România și a fost realizată în cadrul proiectului ,,Sprijin pentru eficientizarea gestionării și implementării FESI la nivelul autorităților publice locale de la nivelul orașelor, municipiilor și județelor din România”, COD SMIS 132349, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POAT 2014 – 2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bihorul a redus deșeurile aruncate la groapa de gunoi datorită tratării mecano-biologice

Articolul următor

Identitatea Gastronomică Locală văzută prin Lecturile Culinaria Banatica

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share