Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Life Is Hard “amenință” cu o nouă achiziție

Acesta a făcut afirmația la întâlnirea virtuală cu investitorii din cadrul prezentării publice a rezultatelor pe primul semestru din 2023 ale grupului Life Is Hard (LIH) și a perspectivelor dezvoltatorului clujean de software. 
Conducerea dezvoltatorului de software din Florești, la aniversarea a 19 ani de existență | Foto: LIH

Unul dintre principalii acționari, Cătălin Chiș, a dezvăluit că grupul clujean a pus ochii pe o companie pe care să o înglobeze.

Acesta a făcut afirmația la întâlnirea virtuală cu investitorii din cadrul prezentării publice a rezultatelor pe primul semestru din 2023 ale grupului Life Is Hard (LIH) și a perspectivelor dezvoltatorului clujean de software. “Am avut o primă emisiune de obligațiuni acum doi ani, însă banii atrași nu i-am investit nicăieri.

Atunci ne-am răzgândit în ultima clipă să finalizăm tranzacția pentru riscul mare pe care îl reprezenta absorbția acelei echipe pe cale să ni se alăture. Avem însă un nou proiect în care să investim și prin care ni se va dubla business-ul operațional, încercăm să atragem 3-4 milioane de euro printr-o altă emisiune de obligațiuni”, a spus Cătălin Chiș.

El a răspuns investitorilor că strategia LIH nu este orientată spre distribuirea de dividende, ci spre capitalizare. “Nu intenționăm să distribuim cash, în acest caz 80% din dividende s-ar duce la 2-3 persoane. Cu alte cuvinte, ar însemna o decapitalizare a companiei spre prosperitatea acestor câțiva acționari. Preferăm politicii de dividende capitalizarea companiei prin activitatea acesteia”.

S-a dublat profitul

Nicoleta Teslovan, financial controller la LIH, a prezentat situația financiară a grupului pe primul semestru al acestui an. Afacerile față de S1 din 2022 au urcat de la 16,6 la 19,9 milioane de lei, iar profitul net s-a dublat, de la 1,8 la 3,7 milioane. Contribuția cea mai mare la cifra de afaceri și profitul net a avut-o LIH, urmată de Innobyte Solutions și Performia Finance.

Cele mai mari venituri le-au adus diviziile asigurări (51%), ITC &C (42%), 7% venind din alte proiecte. Cheltuielile cu amortizările au crescut cu 190%, cele cu personalul, cu 23%, iar alte cheltuieli au scăzut cu 14%. Activele grupului s-au majorat de la 65 la 69 de milioane lei. Activele corporale și cheltuielile în avans au urcat cu câte 21%, activele necorporale cu 9%, stocurile, cu 7%, iar cash-ul în bancă a scăzut cu 2%.

“Trebuie să ținem sub control partea de costuri pentru a avea profitabilitate. Stăm bine la cash și avem capacitatea de a ne achita datoriile pe termen scurt. Rata de îndatorare, de 34%, ne încadrează la risc scăzut. Marjele de profit sunt pe tendință de creștere ca urmare a majorării profitului” a sintetizat Teslovan.

Principalele produse generate de LIH sunt destinate pieței asigurărilor, aplicații de administrare a business-ului pentru IMM-uri, platforme de licitații online, telemedicină, acces în clădiri. LIH este prima companie românească de software listată la Bursa de Valori București – Piața AeRo. Principalii acționari ai LIH erau Cătălin Chiș – 29%, Active Power Solutions – 27%, persoane fizice – 41%.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hype Festival în Cetatea Oradea

Articolul următor

Academia Română recompensează cu burse elevii şi studenţii performanţi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share