Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Wizz a marcat pasagerul 80 de milioane în România la Cluj

Wizz Air l-a premiat cu un voucher pe norocosul pasager care a călătorit pe zborul de la Palma de Mallorca.
Pasagerul norocos a zburat la Cluj-Napoca din Palma de Mallorca | Foto: AIAIC

Compania aeriană low-cost a anunțat un punct de reper semnificativ, sărbătorind 80 de milioane de pasageri în România.

Wizz Air l-a premiat cu un voucher pe norocosul pasager care a călătorit pe zborul de la Palma de Mallorca. De la primul său zbor din România, în 2006, Wizz a devenit principala companie aeriană din țară, operând 35 de aeronave la bazele sale din Cluj-Napoca, Craiova, București, Sibiu, Iași și Timișoara.

În 17 ani, prezența companiei a contribuit la crearea a 60.000 de locuri de muncă în industriile asociate, cu o rețea care cuprinde 75 de destinații în 24 de țări. Recent, Wizz a lansat noi rute: zboruri de la București – Luxemburg, Brașov – Londra și Dortmund, Craiova – Dortmund. Compania începe să opereze zboruri București – Tirana, din octombrie. Investițiile sale strategice se ridică la 3,5 miliarde euro.

17 milioane de pasageri, transportați la Cluj

„Pe măsură ce sărbătorim un moment de referință incredibil în România, după ce am transportat 80 de milioane de pasageri de la începutul operațiunilor noastre aici, ne reafirmăm angajamentul față de valorile accesibilității și sustenabilității”, a spus Robert Carey, președintele Wizz Air.

„Apreciem în mod deosebit conduita Wizz Air care şi-a manifestat încă din 2007 şi îşi menţine angajamentul ferm pentru dezvoltarea operaţiunilor sale de pe aeroportul clujean, unde are înregistraţi 17,5 milioane de pasageri de la primul zbor. Le dorim mult succes în continuare în creşterea reţelei de destinaţii oferite din România şi în special de la Cluj”, a menționat David Ciceo, director general al AIAIC.

Wizz Air, compania low-cost cu cea mai rapidă creștere din Europa, operează o flotă de 185 de aeronave Airbus A320 și A321. Aceasta a transportat 51,1 milioane de pasageri în anul financiar încheiat la 31 martie 2023. Wizz Air este listată la Bursa de Valori din Londra. Pe AIAIC mai operează zboruri regulate Tarom, Ryanair, Lufthansa, Turkish Airlines, Lot, HiSky, Aeroexpress Regional, Air Connect.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Conducerea companiei germane STADA a raportat concretizarea primei acțiuni de recrutare la viitoarea unitate de producție a medicamentelor din Parcul Industrial Arieș (PIA). 

STADA a făcut 70 de angajări pentru viitoarea fabrică din Turda

Articolul următor
AROBS Transilvania Software se pregătește de trecerea la piața principală la sfârșitul acestei luni și a venit către investitori cu câteva precizări tehnice. 

Acțiunile AROBS, suspendate două zile de la tranzacționare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share