Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Noaptea Cercetătorilor” la Universitatea din Oradea

„Noaptea Cercetătorilor Europeni”, cel mai cunoscut și longeviv eveniment de promovare a  științei și cercetării din țara noastră, are și în acest an drept gazdă Universitatea din Oradea.

Toți cei pasionați de știință și cercetare, sunt așteptați, cu mic, cu mare, vineri 29 septembrie, începând cu ora 17:00, la sala polivalentă a Universității din Oradea.

 

Foarte apreciată de public, încă de la prima sa ediție, care a avut loc în anul 2005, „Noaptea Cercetătorilor Europeni” este o inițiativă a Comisiei Europene. Succesul acestei inițiative se datorează caracterului său inovativ, prin care știința a devenit accesibilă tuturor. În cadru evenimentului vizitatorii pot lua parte la activități științifice ce combină educația cu divertismentul, pot vizita expoziții, pot urmări experimente în care publicul este implicat activ, pot participa la conferințe, prezentări, jocuri și concursuri.

 

Localități partenere

Concursurile și surprizele vor condimenta atmosfera evenimentelor din toate localitățile partenere: București, Alba Iulia, Arad, Bacău, Bârlad, Brăila, Bumbești-Jiu, Buzău, Călărași, Câmpia Turzii, Constanța, Deva, Făgăraș, Galați, Hunedoara, Mediaș, Oradea, Petrila, Piatra Neamț, Ploiești, Suceava, Târgoviște, Târgu Neamț, Târgu Jiu, Timișoara, Titu, Tulcea și Zalău. Detalii privind programul și activitățile din fiecare oraș se regăsesc pe noapteacercetatorilor.eu. Intrarea este liberă.

„Noaptea Cercetătorilor Europeni” se înscrie în seria Acțiunilor Marie Skłodowska-Curie. Evenimentul atrage anual peste 1,5 milioane vizitatori. Ediția 2023 a „Nopții Cercetătorilor Europeni” se organizează în 26 țări. Peste 400 orașe din Europa și nu numai vor fi gazde ale acestui eveniment ce își propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Persoanele care adoptă un copil pot beneficia de concediu de acomodare

Articolul următor

ABSL Timisoara Business Mixer, back on September 28

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share