Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rock Development Holding va construi primul hotel de cinci stele în Poiana Braşov

Sursa foto: thebizz.ro

Rock Development Holding, administrată de Lapis Development a obţinut autorizaţia necesară construirii unui complex hotelier de cinci stele în Poiana Braşov. Prima unitatea de acest nivel din staţiunea montană braşoveană va atrage o investiţie de 70 de milioane de euro, conform unui comunicat remis redacţiei bursa.ro. 

„Vom dezvolta un proiect turistic de referință, care va pune România pe harta destinațiilor montane de cinci stele din regiune și nu numai. Vom deschide astfel o nouă linie de business pentru Rock Holding, bazându-ne pe experiența celor mai buni manageri și consultanți din domeniu și având încredere deplină în potențialul de dezvoltare al stațiunii Poiana Brașov, care are toate premisele pentru a deveni în următorii ani una dintre cele mai importante destinații montane din Europa Centrală și de Est. Investiția este una semnificativă, fiind vorba de un proiect amplu, cu aproape 200 de unități la standarde internaționale, și ne dorim ca întreg complexul turistic să fie administrat de un operator hotelier de top la nivel mondial”, a declarat Mircea Cotigă, CEO Rock Development Holding.

Noul proiect va include și toate facilitățile specifice unui complex turistic de cinci stele. Vom găsi aici mai multe restaurante și un centru SPA la standarde internaționale. Conform reprezentanţilor Rock Development Holding, proiectul a îndeplinit și parcurs toate formalitățile urbanistice, construcția urmând a fi începută în perioada următoare. Hotelul de cinci stele luxury, conform clasificărilor internaționale, va fi amplasat în zona centrală a stațiunii Poiana Brașov.

CEO Rock Development Holding

Managementul holdingului este asigurat de Mircea Cotigă, fost bancher cu o experiență de peste 15 ani pe piața bancară locală, cu sprijinul lui Mircea Drăghici, Managing Partner la Est Hospitality, unul dintre cei mai experimentați consultanți din industria ospitalității, cu o experiență de peste 20 de ani pe piața de profil, de la management hotelier la realizarea de studii de piață, selecție de operatori hotelieri sau strategie de dezvoltare.

Cum va arăta noul resort de cinci stele?

Proiectul de lux va fi compus dintr-un hotel cu 120 de camere la care se va adăuga o componentă de reședință de marcă, alcătuită din 75 de unități. Unitățile de rezidență de marcă sunt case de lux unice, proiectate, dezvoltate, mobilate și echipate conform standardelor unui operator hotelier internațional de top sau a unui brand de top din industria de lux. Diferența dintre o reședință de marcă și un apartament de lux standard constă în multitudinea de servicii la care proprietarii au acces 24 de ore pe zi – de exemplu, menaj, room service, acces la centrul SPA și wellness, restaurante specializate din hotel și servicii de concierge, spune compania, citată de Bizz Magazine.

Mircea Ioan Drăghici, managing partner Est Hospitality

„Interesul major față de proiect din partea operatorilor hotelieri internaționali a depășit cu mult așteptările mele, ceea ce confirmă faptul că Poiana Brașov rămâne cea mai atractivă destinație și cu cel mai mare potențial de dezvoltare din România”, a declarat Mircea Ioan Drăghici, managing partner Est Hospitality, citat de Bizz Magazine.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania de Apă Someș (CAS) a procedat la recepția contractului de lucrări de extindere și reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în Gilău, Gârbău, Aghireșu și Căpușu Mare, din cadrul proiectului major de investiții derulat pentru județele Cluj și Sălaj, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

10 milioane de euro pentru apa și canalizarea din localitățile Clujului

Articolul următor
Efectivul salariaților din județul Cluj, la sfârșitul lunii iulie, a fost de 281.009, în creștere cu 243 comparativ cu iunie 2023 și cu 5.902 față de iulie 2022. Câștigul salarial mediu brut în iulie 2023, în județul Cluj a fost 9.015 lei, în creștere cu 60 de lei față luna precedentă și mai mare cu 1.368 de lei față de luna iulie a anului 2022, potrivit Direcției Județene de Statistică. Câștigul salarial mediu net în luna iulie 2023, în județul Cluj a fost de 5.643 de lei, mai mare cu 29 de lei comparativ cu luna anterioară și cu 887 de lei mai mare față aceeași lună a anului 2022. Față de media pe țară, câștigul salarial mediu net din județul Cluj, realizat în luna iulie 2023, a fost mai mare cu 23,6%, ceea ce clasează județul Cluj pe locul 2, după municipiul București. Câștigul salarial mediu brut se determină prin raportarea sumelor brute plătite din fondul de salarii, din profitul net și alte fonduri (exclusiv sumele compensatorii, sumele plătite retroactiv ca urmare a câștigării în instanță a drepturilor bănești aferente anilor anteriori) la numărul mediu de salariați.

Mai mulți angajați și salarii mai mari la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share