Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AROBS a făcut saltul bursier: de la AeRO, la Piața Principală

AROBS Transilvania Software, clujeană de IT specializată în furnizarea de servicii și soluții software bazate pe cele mai noi tehnologii, a debutat pe piața reglementată ca urmare a transferului de pe Piața AeRO, segmentul de acțiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București (BVB).
Profitabilitatea pe primul semestru a AROBS a mai redus din optimismul intrării pe Piața Principală | Foto: BVB

Compania de software din Cluj-Napoca s-a transferat pe piața reglementată a bursei, la aproape doi ani de la debutul pe piața de capital.

AROBS Transilvania Software, clujeană de IT specializată în furnizarea de servicii și soluții software bazate pe cele mai noi tehnologii, a debutat pe piața reglementată ca urmare a transferului de pe Piața AeRO, segmentul de acțiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București (BVB).

AROBS este prezentă pe piața de capital din 2021, iar la momentul transferului, avea o capitalizare de 948 milioane lei. Aceasta are birouri în 10 țări din Europa, America și Asia și o echipă de 1.200 de experți. Grupul deține mai multe produse software utilizate 11.000 companii, din care 10.000 în România.

„În anul în care aniversăm 25 de ani de la înființare, debutul tranzacționării acțiunilor AROBS pe Piața Principală reprezintă un pas semnificativ în misiunea noastră de a deveni unul dintre jucătorii importanți pe piața globală de servicii și produse IT, pornit de la Cluj.

În cei doi ani de activitate pe piața de capital am crescut accelerat, atât organic, cât și prin realizarea a nouă tranzacții de M&A. Am achiziționat companii care operează în aceeași industrie și care aduc valoare adăugată prin consolidarea și extinderea domeniilor de expertiză și a amprentei geografice a AROBS.

În ceea ce privește planurile de viitor pe piața de capital, vom continua creșterea accelerată pe care am inclus-o în strategie, vizăm intrarea în indicii locali și regionali, precum și atragerea de investitori instituționali prin realizarea unei majorări de capital. Nu ne oprim aici”, a declarat fondatorul Voicu Oprean.

„De la nominalizarea AROBS și premierea în cea de-a treia ediție a programului nostru Made in Romania, la listarea pe piața AeRO și includerea în indicele dedicat al pieței, BET AeRO, iar acum la transferul pe piața reglementată, AROBS a demonstrat angajament în a deveni o companie de referință în domeniul său de activitate, dar și un emitent activ al bursei locale.

AROBS își continuă noul drum pe piața de capital, unde îi sunt deschise oportunități de creștere prin accesul la o categorie nouă de investitori și posibilități de finanțare. Privim cu interes la planurile de dezvoltare ale companiei pe piața locală de capital”, a declarat Radu Hanga, președintele BVB

„AROBS a venit la BVB, la finalul anului 2021, ca urmare a celui mai mare plasament privat de acțiuni realizat pe AeRO, în cadrul căruia a atras 74,2 milioane de lei de la investitori. În 25 de ani de activitate, AROBS, reprezentând un sector dinamic al economiei noastre, a atins o serie de performanțe notabile și ne bucurăm că aceste reușite se reflectă și în evoluția sa pe bursă.

La mai puțin de doi ani de la listarea pe AeRO, AROBS a devenit emitentul cu cea mai tranzacționată acțiune pe AeRO în 2022. Astăzi ste cea mai mare companie de IT din punctul de vedere al capitalizării de pe piața reglementată.

Sperăm să vedem tot mai mulți emitenți realizând acest pas important în evoluția lor pe piața de capital, semn al maturității companiei, prin transferul pe piața reglementată” a declarat Adrian Tănase, CEO al BVB.

Transferul acțiunilor AROBS pe piața eeglementată a fost realizat cu sprijinul BT Capital Partners, în calitate de intermediar și Cornerstone Communications, consultant în piața de capital.

„Pasul făcut astăzi de AROBS este unul natural și marcant în dezvoltarea companiei. Acțiunile se vor tranzacționa de acum pe scena unde le recomandă capitalizarea și lichiditatea, în vizorul a noi categorii de investitori instituționali și de retail”, a declarat Daniela Secară, CEO al BT Capital Partners.

„Creșterea înregistrată de AROBS pe AeRO, evidențiată de o apreciere a prețului acțiunilor de peste 50% în mai puțin de doi ani de la plasamentul privat și susținută de 5.000 de acționari demonstrează poziția sa puternică în România și la nivel internațional, consolidată de viziunea și spiritul antreprenorial.

Trecerea pe Piața Principală a BVB poziționează AROBS alături de companiile din top 20 listate la BVB. Strategia de dezvoltare a AROBS, bazată pe creștere organică și fuziuni și achiziții, reprezintă un exemplu nu doar pentru companiile de tehnologie, ci pentru orice afacere care vizează dezvoltarea accelerată prin intermediul pieței de capital”, a declarat Zuzanna Kurek, IR Manager AROBS și fondator Cornerstone Communications.

De la închiderea cu succes a plasamentului privat în octombrie 2021, capitalizarea companiei a crescut cu 53%, de la 618 milioane de lei la 948 milioane de lei la data de 20 septembrie 2023, ultima zi de tranzacționare a companiei pe piața AeRO.

Acțiunile AROBS au debutat pe Piața AeRO în 2021. La o lună de la intrarea la tranzacționare, compania a beneficiat de serviciile de Market Maker al Emitentului din partea BRK Financial Group. Acțiunile companiei au fost incluse, în martie 2022, în indicele BET AeRO, acestea situându-se pe primul loc în cadrul companiilor incluse, cu o pondere de 16,44%.

Acțiunile AROBS au fost incluse in indicii MSCI din 31 august 2023. În 020, AROBS s-a numărat printre finaliștii programului Made in Romania, derulat de BVB pentru susținerea antreprenoriatului românesc.

De la momentul listării în 2021 pe AeRO, AROBS a realizat nouă tranzacții: Berg Software, AROBS Engineering (fosta Enea România), Nordlogic, Centrul de Soft GPS România, AROBS Software și AROBS TrackGPS, AROBS Polska (fosta SYDERAL), AROBS Pannonia Software.

AROBS Transilvania Software este deținută de Oprean Voicu – CEO și fondator, în proporție de 66,19%, persoane juridice – 17,66% și fizice – 16,13%.AROBS Transilvania Software este a patra companie listată la Bursa de Valori București care trece de pe piața AeRO pe Piața Reglementată din 2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ambasadorul SUA, în vizită la Oradea

Articolul următor
Era o vreme când Zilele Recoltei însemnau aprovizionarea cu legume pentru iarnă la prețuri accesibile, într-o atmosferă de sărbătoare mai degrabă necăutată, spontană.

Prețuri mari la Zilele Recoltei. “Trebuie să verificăm producătorii și facilitățile acordate”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share