Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prețuri mari la Zilele Recoltei. “Trebuie să verificăm producătorii și facilitățile acordate”

Era o vreme când Zilele Recoltei însemnau aprovizionarea cu legume pentru iarnă la prețuri accesibile, într-o atmosferă de sărbătoare mai degrabă necăutată, spontană.
Mulți dintre clujeni s-au arătat nemulțumiți de nivelul prețurilor practicate la târg | Foto: Alexandra Oană

Scumpirea legumelor și fructelor de sezon cu ocazia evenimentului de la Sala Sporturilor îi revoltă pe unii consilierii locali din Cluj-Napoca.

“Era o vreme când Zilele Recoltei însemnau aprovizionarea cu legume pentru iarnă la prețuri accesibile, într-o atmosferă de sărbătoare mai degrabă necăutată, spontană. Cred că acest lucru nu s-a schimbat.

Oamenii vor să cumpere produse autohtone, la prețuri accesibile, de la producători locali, din apropierea Clujului. Dar la târg mulți dintre clujenii cu care am stat de vorbă ne-au spus că în toată feeria festivalieră, prețurile au ajuns mult prea piperate ca să mai cumpere legume și fructe în cantități ca pentru iarnă.

De partea cealaltă, producătorii care au participat la târg prin Asociația Produs de Cluj (APC) ne-au spus că au avut de achitat o taxă de participare de 1.000 de lei pentru cele trei zile, la care s-au adăugat, bineînțeles, și alte costuri”, a remarcat consilierul local Alexandra Oană.

Reclamă prețurile, muzica și parcarea

“Ca să revenim la un târg care este mai mult despre fond și mai puțin despre formă, producătorii locali și consumatorii trebuie să aibă posibilitatea să se întâlnească într-un cadru mai accesibil, mai flexibil și mai echitabil, atât pentru unii cât și pentru alții.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, avem nevoie de piețe volante săptămânale în toate cartierele orașului; o verificare atentă a certificatelor de producători și de controale pe teren, astfel ca la tarabe să ajungă producători locali, nu samsari și, mai ales; facilități acordate producătorilor autentici, care să se reflecte și în prețul produselor.

Sunt soluții de bun simț, firești și la îndemână, pe care le-am propus și le vom propune în continuare administrație locale”, spune oficialul clujean. Printre nemulțumirile celor prezenți s-a numărat și lipsa locurilor de parcare pentru clujenii sosiți la târg.

Consiliul Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca au organizat, între 22 și 24 septembrie, Zilele Recoltei, prin intermediul APC. Evenimentul s-a desfășurat pe platoul Sălii Sporturilor Horia Demian.

Zilele Recoltei au adunat 120 de întreprinzători și fermieri. Printre produse s-au numărat cartofi, ceapă, varză, conopidă, ardei, gogoșari, vinete, roșii, verdețuri, mere, pere, piersici, struguri, must.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
AROBS Transilvania Software, clujeană de IT specializată în furnizarea de servicii și soluții software bazate pe cele mai noi tehnologii, a debutat pe piața reglementată ca urmare a transferului de pe Piața AeRO, segmentul de acțiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București (BVB).

AROBS a făcut saltul bursier: de la AeRO, la Piața Principală

Articolul următor
Noul obiectiv este gata și va avea inaugurarea în 30 septembrie, anunță proiectanții de la Vlad Sebastian Rusu Birou de Arhitectură (VSR).

ACI Cluj a finalizat Sala Sporturilor din Blaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share