Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara, premiat la Gala TB

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara este al treilea aeroport din România după numărul de pasageri, deservind o populație de 2,5 milioane de locuitori.

Guvernul a aprobat recent hotărârea privind aprobarea Programului strategic de dezvoltare și modernizare la Societatea Națională Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia” SA, pentru perioada 2023 – 2032. Pe lângă obiectivele de investiții aflate deja în curs de implementare, în program sunt prevăzute alte lucrări majore pentru următorul deceniu, între care și realizarea Centrului Logistic Intermodal Timișoara, proiect prin care „se urmărește creșterea ponderii veniturilor conexe activităților aeronautice și utilizarea unei suprafețe totale de 64,50 ha care în prezent este în concesiunea societății fără să fie valorificată”.

Trofeul oferit de Transilvania Business a fost ridicat de Daniel Stamatovici, director general al Aeroportului, care a mulțumit pentru trofeu și pentru invitația la Gala The Voices of Business Awards Timiș.

Daniel Stamatovici

„Timișoara este un important centru universitar. Este un important centru cultural. Mai avem de lucrat la turism și la evenimente. Este o zonă care se dezvoltă pe principii sănătoase, nu artificiale. Este o zonă susținută economic corect. Această dezvoltare are un impact direct și asupra aeroportului. Aeroportul participă, la rândul lui, la dezvoltarea întregii regiuni, în parteneriat cu universitățile, cu instituțiile de cultură și cu mediul de afaceri”, a explicat directorul Aeroportului Internațional „Traian Vuia”.

Aeroport nou

Acesta a vorbit și despre investițiile de peste 88 de milioane de euro care se fac la aeroport: noi terminale, sisteme de siguranță, etc.

 

„Ideea este că vom avea un aeroport cu totul nou până la sfârșitul acestui an. Și el va fi operațional la sfârșitul lunii aprilie 2024”, a promis Daniel Stamatovici.

În ceea ce privește cele 64,50 ha, pe această suprafață se încearcă dezvoltarea unui terminal și al unui hub logistic destinat transporturilor de mărfuri pe calea aerului. În acest sens, se poartă discuții cu DP World Dubai, cel mai mare dezvoltator mondial de astfel de proiecte.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) este primul din România care achiziționează un autobuz electric pentru transportul pasagerilor la aeronave.

Aerogara din Cluj, prima din România cu autobuz electric

Articolul următor
Street Food Festival (SFF) se întoarce acasă, la Cluj-Napoca, în Iulius Parc cu concerte C.T.C, The Mono Jacks, Belau, Vlad Flueraru.

Street Food Festival revine la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share