Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aerogara din Cluj, prima din România cu autobuz electric

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) este primul din România care achiziționează un autobuz electric pentru transportul pasagerilor la aeronave.
Primul autobuz electric destinat unui aeroport din România a costat 4,4 milioane de lei | Foto: AIAIC

Autovehiculul cu 112 locuri produs de compania chineză BYD a costat aproape 1 milion de euro.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) este primul din România care achiziționează un autobuz electric pentru transportul pasagerilor la aeronave. Autobuzul va fi destinat transportului pasagerilor între terminale şi platformele de staționare a aeronavelor.

La AIAIC s-a semnat contractul cu firma New Kopel Car Import privind achiziția primului autobuz electric, de 4,4 milioane lei. Prin achiziție, aeroportul dorește să optimizeze confortul pasagerilor transportați la aeronave.

“Această achiziție va contribui la sporirea eficienței energetice şi la reducerea poluării datorită emisiilor scăzute de vibrații și de zgomot”, susțin reprezentanții AIAIC. Autobuzul BYD K10B este echipat cu podea joasă, fără trepte, dispune de sistem de încălzire auxiliar pentru sezonul rece și aer condiționat pentru sezonul de vară, sistem de supraveghere video și are 112 locuri pentru pasageri.

Amplasamentul scaunelor va asigura locuri rezervate pentru persoane cu mobilitate redusă. La ușa din mijloc este prevăzută o platformă pentru facilitarea accesului acestor persoane.

Vor să reducă poluarea pe aeroport

“Achiziția primului autobuz electric de care va dispune AIAIC evidențiază încă o dată că suntem într-un amplu proces de dezvoltare și modernizare a aeroportului. Este o achiziție importantă, având în vedere reînnoirea flotei.

Acest lucru arată şi respectul faţă de pasagerii aeroportului, susţinând astfel transportul nepoluant. Va crește considerabil şi gradul de confort al pasagerilor, în paralel cu reducerea poluării datorită emisiilor scăzute de carbon”, spune David Ciceo, director general al AIAIC.

New Kopel Car Import este parte a SIXT Group Romania, companie de leasing operațional. “Autobuzele electrice BYD sunt extrem de performante prin autonomia lor ridicată și prin capacitățile de încărcare, traduse prin costuri reduse de infrastructură și de încărcare, garanția extinsă a bateriilor și a sistemelor precum și performanțele eficiente de regenerare / frânare.

BYD este o companie multinațională cotată la bursă, care produce autoturisme, autobuze, camioane, biciclete electrice, stivuitoare, baterii reîncărcabile. Cu 60.000 de autobuze electrice livrate în toată lumea, aceasta are o prezență europeană semnificativă, cu ambele capacități de producție în Ungaria și Franța, precum multe autobuze vândute în Italia, Anglia, Olanda, Israel”, conform AIAIC.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ce spune indicele de investiții ASEBUSS despre managerii români?

Articolul următor

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara, premiat la Gala TB

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share